Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Η... εκρηκτική υποψία της Ντόρας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η... εκρηκτική υποψία της Ντόρας!

Η υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού έφερε στην επικαιρότητα πολλά θέματα. Αναρωτιούνται τα μεγάλα ΜΜΕ πώς είναι δυνατόν να δίδεται άδεια ολίγων ημερών ακόμα και σε κατηγορούμενους για ζητήματα τρομοκρατίας και μάλιστα με αρκετά θύματα. Να το συζητήσουμε, αλλά γιατί κανένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης δεν μας ενημέρωσε πως ο δραπέτης πλέον Χριστόδουλος είχε πάρει άλλες έξι φορές άδεια, από την οποία επέστρεψε κανονικά στο κελί του; Και γιατί οι δειλές πολιτικές ηγεσίες ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους στους υφιστάμενούς τους, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα το εξωφρενικό και παράτυπο, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση; Η περίπτωση Μαζιώτη είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς οι αρχές δεν κατάφεραν να τον δικάσουν εντός του 18μηνου που προβλέπει ο νόμος και τον άφησαν ελεύθερο, για να εξαφανιστεί μαζί με τη σύντροφό του, παρ' ότι αυστηρά παρακολουθούμενος!

ΑΞΙΖΕΙ να θυμίσουμε πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία υπάρχουν ακόμα πολιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μάλιστα τόσες πολλές. Η ισπανική ΕΤΑ και ο ιρλανδικός IRA ήταν αυτονομιστικά κινήματα που έκαναν χρήση τρομοκρατικών μεθόδων. Τι το ιδιαίτερο λοιπόν έχει η χώρα μας για να ανθεί η τρομοκρατική δράση; Μια πρώτη απάντηση είναι πως οι διωκτικές αρχές ήταν αδύναμες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Δεν θα το δεχτώ, διότι οι ελληνικές αρχές δεν ήταν μόνες και αβοήθητες στην αντίδρασή τους και τα τεχνικά μέσα που δεν διέθεταν τα διέθεταν οι συνδρομητές τους. Όταν καταφέρνει το σύστημα να φυτεύει πράκτορά του στο πιο καλά οργανωμένο και περιφρουρημένο κόμμα, όπως ήταν το ΚΚΕ, και να τον φτάνει όχι μέχρι την Κ.Ε. του κόμματος, αλλά να του ανατίθενται και η πλέον απόρρητη δουλεία, πόσο δύσκολο ήταν και είναι για το σύστημα να έχει από μέσα πληροφορίες για οργανώσεις τσικό, ερασιτεχνικής και ανοιχτής (π.χ. Πυρήνες της Φωτιάς) σε πολλές περιπτώσεις δράσης;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι προφανής. Το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει κοινωνικό και πολιτικό κίνητρο, ειδικά σε νέους, να δράσουν κατά έναν τρόπο που ποτέ στην Ιστορία δεν έφερε πολιτική λύση. Αλλά πώς αυτή η δράση, ειδικά στην Ευρώπη (π.χ. Ιταλία, Γερμανία) γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις κυρίαρχες δυνάμεις και οδήγησε σε αυταρχικές λύσεις, με περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και τρομοκράτηση του μέσου πολίτη. Ο οποίος μέσος πολίτης, μην κάνοντας χρήση των δημοκρατικών ελευθεριών στην καθημερινή του ζωή, τις παραχωρεί εύκολα σε όσους υπόσχονται περισσότερη ασφάλεια. Με λίγα λόγια, η τρομοκρατία στην Ελλάδα... καθαρή ή όχι ήταν και είναι, όπως η Ιστορία καταγράφει, εργαλείο στα χέρια του συστήματος.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ αναφορές έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς το σάπιο καθεστώς καταρρέει με πάταγο και δεν θα διστάσει να παίξει τα ρέστα του. Είναι αυτό που αρκετές φορές έχω χαρακτηρίσει ότι θα "κουνήσουν το τάβλι" όταν η παρτίδα δεν σώζεται με τίποτα. Και μη μου πείτε ότι δεν σας προβλημάτισε η σπουδή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να εκτιμήσει ότι: «Η σημερινή εξέλιξη της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν. Σε συνέχεια της εξαφάνισης των Μαζιώτη και Ρούπα και σε συνδυασμό με βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συνεργασία της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα». Έχουν σημασία και οι αντιδράσεις των Αμερικανών, καθώς εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ δήλωσε ότι "Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή. Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στη φυλακή".

ΑΠΟ τη στιγμή που η κ. Μπακογιάννη θέτει θέμα συνεργασίας τρομοκρατίας και ποινικών (!) για μεγάλο χτύπημα, μια και η συνεργασία χρυσαυγιτών - αστυνομικών έχει σε μεγάλο βαθμό καεί, οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει τη συγκεκριμένη καταγγελία. Είναι πλέον 100% θέμα της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών να απαντήσουν και να δηλώσουν αν είναι ικανοί να προστατέψουν τη δημοκρατία και να εγγυηθούν έστω ομαλό πολιτικό βίο, ώστε ο ελληνικός λαός χωρίς φόβο και τεχνητά διλήμματα να αποφασίσει για το μέλλον του. Και επειδή το καρτέλ Σαμαρά - Βενιζέλου έχει αποδείξει ότι μπροστά στη διατήρησή του στην εξουσία δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να... κουνήσει το τάβλι και να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο τρόμου, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν από τώρα να θέσουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

ΑΛΛΩΣΤΕ, η συνταγή της προβοκάτσιας έχει πολλά χρόνια ιστορίας πίσω της. Χρησιμοποιήθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τη ναζιστική δικτατορία του Χίτλερ που προξένησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη δικτατορία στην Ελλάδα με τα... σαμποτάζ των κομμουνιστών στον Έβρο, την εισβολή στο Ιράκ για την καταστροφή των ανύπαρκτων χημικών όπλων του Σαντάμ, τις απόπειρες κατάληψης της Συρίας, όπου οι φονταμενταλιστές ισλαμιστές και οι τρομοκρατικές οργανώσεις με τις οποίες έχουν συμμαχήσει στηρίζονται από τη Δύση (!) και σε πολλές άλλες μικρές και μεγάλες παγίδες για εκτροπή από τις δημοκρατικές λύσεις.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL