Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Εντός του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα αλλάξει το παρόν και το μέλλον της χώρας υλοποιώντας το πρόγραμμά της και ταυτόχρονα θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Οι άνθρωποι που ζουν σ' αυτή τη χώρα έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα και προοπτική με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Είναι η ίδια η σκληρή πραγματικότητα που ακυρώνει κάθε προπαγανδιστικό μηχανισμό. Νιώθουν απόγνωση, οργή, θυμό και είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν τους ενόχους. Είναι αποφασισμένοι να αναθέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα να πάρουν πίσω τη χαμένη ζωή και αξιοπρέπειά τους.

Στην ανάθεση εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιχειρήσει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ρήξεων και ανατροπών σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει ένα ισχυρό, μαζικό λαϊκό κίνημα το οποίο θα υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια, αλλά κόσμος που, καθισμένος στον καναπέ, θα περιμένει και θα απαιτεί από την κυβέρνηση να του λύσει τα προβλήματα.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που αποσιωπάται, είναι η πάλη που διεξάγεται εντός των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, πάλη που σχετίζεται με την ουσία της αριστερής φυσιογνωμίας του κόμματος. Εδώ ο διαχωρισμός δεν στηρίζεται τόσο σε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, αλλά σε θεμελιώδη ζητήματα αρχών, αξιών και ηθικής. Η διαδεδομένη αντίληψη πως η εξουσία διαφθείρει, μάλλον δεν ισχύει. Φαίνεται πως οι διεφθαρμένοι φροντίζουν να βρίσκονται δίπλα στην εξουσία, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, χωρίς ενδοιασμούς, κανόνες και ηθικούς φραγμούς. Δεν είναι πολλοί, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλά είναι ικανοί να διαλύσουν τα πάντα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να συγκρουστούμε κατά μέτωπο με το σύστημα, όλως τυχαίως δεν ήταν ποτέ εκεί. Δεν συμμετείχαν σε καμιά πρακτική κομματική δουλειά (αφίσες, φυλλάδια, προετοιμασία εκδηλώσεων, ενημέρωση του κόσμου). Η μοναδική τους ενασχόληση είναι το στήσιμο μηχανισμών προκειμένου να διαμορφώσουν ευνοϊκούς συσχετισμούς, η συνεχής προσπάθεια να καλλιεργήσουν σχέσεις με στελέχη του κεντρικού μηχανισμού και η μοιρασιά υποψηφιοτήτων και θέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον κρατικό μηχανισμό. Προκειμένου να το πετύχουν, είναι αδίστακτοι. Όλα τα χρόνια που παλεύουμε μέσα από την Αριστερά και επανειλημμένως συγκρουστήκαμε με το σύστημα, μας πολέμησαν με λύσσα, υποστήκαμε συνέπειες, αλλά ουδέποτε τόλμησαν να αμφισβητήσουν εντιμότητα και ήθος. Και να που έρχεται η ώρα της συκοφαντίας, του διασυρμού και των απειλών μέσα από το ίδιο μας το κόμμα, ένας γκαιμπελικής έμπνευσης εφιάλτης, για να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στον δρόμο για την επίτευξη ιδιοτελών, προσωπικών στόχων.

Για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βαθιά αριστερό κόμμα, για να μην ενσωματωθεί στο σύστημα, έχει υποχρέωση, κυρίως η ηγεσία του, να κλείσει ερμητικά τα αυτιά του στις κολακείες, τα χαϊδέματα και τα ψέματα των συγκεκριμένων ανθρώπων, να ενισχύσει την αριστερή του φυσιογνωμία και να πατάξει τον τυχοδιωκτισμό. Σε διαφορετική περίπτωση το παιχνίδι είναι χαμένο. Ο κόσμος της Αριστεράς θα πάει σπίτι του ταπεινωμένος και τα λαμόγια θα χορεύουν. Τότε, η πιο ικανή αριστερή και ανιδιοτελής ηγεσία, δεν θα μπορεί να σώσει τα πράγματα. Παρακαλώ την ηγεσία του κόμματος και όλους τους συντρόφους να έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα και να αγωνιστούν για την αποτροπή αυτών των φαινομένων εντός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL