Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
"Γαλάζια" golden boys, "γαλαζοπράσινες" δουλειές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" golden boys, "γαλαζοπράσινες" δουλειές

Από τα... βάθη της Ν.Δ προέρχονται δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους για το σκάνδαλο με τα "θαλασσοδάνεια" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που εκτιμάται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Ο λόγος για τους Άγγ. Φιλιππίδη και Κυρ. Γριβέα, οι οποίοι πρωτοσυναντήθηκαν στη "γαλάζια" ΟΝΝΕΔ τη δεκαετία του '80 και αρκετές δεκαετίες μετά βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας, με ισχυρούς φίλους και "προσβάσεις" στην κρατική μηχανή.

Ο Άγγ. Φιλιππίδης έχει αποκληθεί "γαλάζιο golden boy", καθώς επί πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή βρέθηκε στο τιμόνι του ΟΠΑΠ, αλλά και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το όνομά του είχε ακουστεί και για την θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, ενώ μεταξύ άλλων θεωρήθηκε σκάνδαλο το γεγονός ότι επί ημερών του το Τ.Τ. είχε αγοράσει CDS, δηλαδή ασφάλιστρα έναντι ελληνικής χρεωκοπίας, ποντάροντας, επί της ουσίας, στη χρεωκοπία της χώρας.

Ο Κυρ. Γριβέας, από την πλευρά του, αν και με μεγάλο "γαλάζιο" παρελθόν, είχε... διακομματικές προσβάσεις. Μπορεί να εξασφάλισε επί ηγεσίας του "γαλάζιου" Αγγ. Φιλιππίδη στο Τ.Τ. τα 17 εκατ. δάνειο με μόλις 3 εκατ. εμπράγματες εγγυήσεις, ωστόσο ο ίδιος και η εταιρεία που διατηρούσε με τη σύζυγό του, Αν. Βάτσικα, έχουν εμπλακεί με μη κερδοσκοπική οργάνωση της οποίας προΐστατο ο αδελφός του Γ. Παπανδρέου, Αντρίκος.

Η εν λόγω εταιρεία διοργάνωσε, μεταξύ άλλων, τα περίφημα "πράσινα συνέδρια", ενώ εκεί εργαζόταν και η θυγατέρα του Αντρίκου Παπανδρέου. Αντιθέτως, ως επιλογή του περιβάλλοντος Μαξίμου και του σκληρού "παπανδρεϊκού" πυρήνα ανέλαβε το Τ.Τ. μετά τον Άγγ. Φιλιππίδη ο Κλ. Παπαδόπουλος, που επίσης κατηγορείται για την υπόθεση των καρτών και των δανείων του καναλάρχη Δημ. Κοντομηνά.

Εκ παραδρομής, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας δημοσιεύτηκε λάθος φωτογραφία. Ζητούμε συγγνώμη.

"Η ΑΥΓΗ"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL