Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μακριά κι αγαπημένοι;

Ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι φιλοδοξία της ελληνικής προεδρίας είναι να έρθει πιο κοντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στον πολίτη. Το 'πε και το 'κανε. Το κέντρο της Αθήνας ήταν αποκλεισμένο για τους πολίτες και χθες και προχθές προκειμένου να έρθουν σε επαφή οι ξένοι επίσημοι...

Ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι φιλοδοξία της ελληνικής προεδρίας είναι να έρθει πιο κοντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στον πολίτη. Το 'πε και το 'κανε. Το κέντρο της Αθήνας ήταν αποκλεισμένο για τους πολίτες και χθες και προχθές προκειμένου να έρθουν σε επαφή οι ξένοι επίσημοι με την πόλη, αλλά όχι με τους πολίτες. Ενδεχομένως οι μόνοι πολίτες τους οποίους ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται για να έρθουν σε επαφή με τους αξιωματούχους της Ε.Ε. είναι οι υπάλληλοι του Μουσείου Ακροπόλεως, τους ξέρει, τους εμπιστεύεται, οι περισσότεροι άλλωστε προέρχονται από την εκλογική του περιφέρεια.

Δεν είναι όμως μόνο οι πολίτες της Αθήνας και της Ελλάδας από τους οποίους έπρεπε να προστατευθούν οι ξένοι -και Έλληνες- επίσημοι. Όπως φάνηκε, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και από τους δημοσιογράφους. Και δεν εννοούμε το ιδιωτικό συνεργείο του Αντ. Σαμαρά -ο οποίος δεν εμπιστεύεται τη δική του ΔΤ- αλλά τη σύντονη προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η διάδραση των επισήμων με τους εκπροσώπους του Τύπου. Μπαρόζο και Σαμαράς δεν δέχθηκαν παρά μόνο δύο ερωτήσεις, ενώ το αποκορύφωμα ήταν ο αποκλεισμός των δημοσιογράφων από την αίθουσα του Μεγάρου της Μουσικής όπου έγινε η επίσημη τελετή έναρξης. Οι δημοσιογράφοι ήταν απομονωμένοι σε μία μικρή αίθουσα Τύπου, έβλεπαν μόνο τον ομιλητή και μερικές πλάτες. Δεν πρέπει λοιπόν να απορεί κανείς όταν η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, όπως φάνηκε από την έρευνα του Gallup που δημοσιεύσαμε χθες, γυρίζει την πλάτη της στην ηγεσία της Ευρώπης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις