Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αιθαλομίχλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιθαλομίχλη

- Αιθαλομίχλη: Με αφορμή την επανεμφάνιση της αιθαλομίχλης, αλλά και του φωτοχημικού νέφους τις πιο θερμές μέρες του έτους, η Χαρά Καφαντάρη με επίκαιρη ερώτησή της προτείνει τη λήψη μέτρων, όπως την παροχή "καθαρών" καυσίμων για τη θέρμανση και τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών).

- Υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας της εργασίας: Την ορθή εφαρμογή των υπηρεσιών υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Δημήτρης Στρατούλης, αναφέροντας ότι από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας διαπιστώθηκε ότι οι υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας της εργασίας δεν επαρκούν και ότι Τεχνικός Ασφάλειας μπορεί να γίνει και ο εργοδότης μετά από ολιγόωρα σεμινάρια αλλά και οποιοσδήποτε μηχανικός, αρκεί να έχει τη ζητούμενη από τον νόμο χρονική απόκτηση του πτυχίου του (υπουργείο Εργασίας).

- ΟΚΑΝΑ: Την υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, και μέχρι την υπογραφή της την παράταση της ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης 2009-2013, προτείνει με επίκαιρη ερώτησή του ο Βασίλης Κυριακάκης, τονίζοντας ότι το υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που έχει εκταμιεύσει για τα Κέντρα Πρόληψης και η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν έχει αποδώσει σε αυτά (υπουργεία Υγείας).

- Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών: Τη χρηματοδότηση του Τμήματος Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών - Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Ασθενειών Οστρακοειδών (Μαλακίων) του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά με επίκαιρη ερώτησή της η Ευαγγελία Αμμανατίδου, υπογραμμίζοντας ότι πλήττεται η παραγωγή των οστρακοειδών σε όλη την Ελλάδα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης: Σωρεία παραβάσεων καταγράφονται στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κώστας Ζαχαριάς, Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Μιχαλάκης, Τάσος Κουράκης, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Μπόλαρη, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι είναι 6 - 7 μήνες απλήρωτοι, οι απολύσεις αποτελούν φαινόμενο ρουτίνας, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν εμφανίζεται, δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας, ενώ προσλαμβάνονται ανειδίκευτες εργάτριες στη θέση νοσηλευτών (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

- Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών: Τη γραφειοκρατική μεθόδευση ώστε να μην εξετάζονται οι υποθέσεις φορολογικών διαφορών αναδεικνύουν οι Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Γελαλής, Ευγενία Ουζουνίδου και Στέφανος Σαμοΐλης, αναφέροντας ότι τον Μάρτιο του 2011 θεσμοθετήθηκε η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΕΔ.Ε.ΦΔ), λειτούργησε μετά από 14 μήνες, αλλά για έναν χρόνο, αντικαταστάθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης (ΥΕΕ), ενώ για όσες υποθέσεις δεν έχουν εξεταστεί έως 31.12.2013 από την ΕΔ.Ε.ΦΔ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα η είσπραξη των φόρων να καθυστερήσει για χρόνια (υπουργείο Οικονομικών).

- Εκπαίδευση στις Κυκλάδες: Με αφορμή τα κενά στα σχολεία των Κυκλάδων, οι Νίκος Συρμαλένιος και Τάσος Κουράκης ζητούν την πλήρη στελέχωση των σχολείων, των τμημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σύρου-Νάξου-Σαντορίνης, των ΚΕΔΔΥ Σύρου και Νάξου, αλλά και να επιλεγεί Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής αποκλειστικά για τις Κυκλάδες (υπουργείο Παιδείας).

- Μετατάξεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Τ.Ε.: Από λάθος του ΚΥΣΔ.Ε. και του υπουργείου 11 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αν και είχαν εμπρόθεσμα και νόμιμα ζητήσει μετάταξη από τον κλάδο Δ.Ε. στον κλάδο Τ.Ε., τονίζουν οι Τάσος Κουράκης, Τζένη Βαμβακά, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου και Γιώργος Πάντζας, προτείνοντας τουλάχιστον την τροποποίηση της απόφασης του ΚΥΣΔ.Ε. για τη μετάταξη 6 εκπαιδευτικών με μεταφορά της θέσης που κατέχουν στον ανώτερο κλάδο (υπουργείο Παιδείας).

- ΕΠΑΛ Λιβαδειάς: Στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς κάθε εβδομάδα χάνουν 17 ώρες το Τμήμα Νοσηλευτών, 15 ώρες το Τμήμα Βρεφοκόμων και δεν διδάσκονται 33 ώρες μαθημάτων ειδικότητας το Τμήμα Γεωπονίας και 33 ώρες μαθημάτων ειδικότητας το Τμήμα Ηλεκτρονικών, υπογραμμίζει ο Γιάννης Σταθάς, προειδοποιώντας ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές των παραπάνω ειδικοτήτων (υπουργείο Παιδείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL