Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο Ράμφος κάνει πόλεμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο Ράμφος κάνει πόλεμο

Ο Στέλιος Ράμφος πέρασε από τον μαρξισμό στην ορθοδοξία και από εκεί κατευθείαν στο νεοφιλελευθερισμό, κρίνοντας ότι το πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον θεό και τον Άνταμ Σμιθ, μόνο σε συνθήκες ασύδοτου ανταγωνισμού μπορεί να ολοκληρωθεί. Σαράντα χρόνια του πήρε του Στέλιου Ράμφου για να φτάσει στο συμπέρασμα που έφτασε ο Στέφανος Μάνος φαλίροντας απλώς την «Αλλατίνη». Αυτό κι αν ήταν χάσιμο χρόνου.

Με το που ασπάστηκε τον νεοφιλελευθερισμό, ο Στέλιος Ράμφος έγινε αίφνης ο εθνικός μας φιλόσοφος, ο εθνικός μας πνευματικός, κάτι σαν Ρώσος στάρετς που στοχάζεται ολοχρονίς στο βουνό και κατεβαίνει δυο φορές τον χρόνο στην πόλη, για να μεταφέρει στο πλήθος τα γεννήματα του στοχασμού του. Ο Ράμφος δεν κατεβαίνει στην πόλη, πάει κατευθείαν στο Μega και τον ΣΚΑΪ και εκφωνεί τον λόγο του on camera, με την ταπεινή συνδρομή του Πορτοσάλτε, του Αναγνωστάκη, του Χασαπόπουλου.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς ο Στέλιος Ράμφος φιλοξενήθηκε στο «Μega Σαββατοκύριακο», όπου μίλησε για την τεράστια σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος, προβλέποντας μάλιστα ότι εντός του Μαΐου η Ελλάς θα εξέλθει του Μνημονίου. Με όλο τον σεβασμό, κύριοι Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλε, αν ήταν να μας πείτε για το πλεόνασμα και το Μνημόνιο, δεν ήταν ανάγκη να ταλαιπωρήσετε ολόκληρο φιλόσοφο, ο Σταϊκούρας θα ήταν υπεραρκετός κι ας μην έχει διαβάσει ούτε λέξη από τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Δεν περιορίσθηκε στις προβλέψεις ο κ. Ράμφος. Ως συνεπής δάσκαλος του γένους έκανε και υποδείξεις, ζήτησε από τους ανέργους, ακόμη και από εκείνους που δεν έχουν ψωμί να φάνε, να έχουν καλή ψυχολογία, όπως γίνεται στον πόλεμο. Με ποιον έχουμε πόλεμο, κύριε Ράμφο; Μήπως με τους δανειστές; Αποκλείεται, αυτούς ο Στέλιος Ράμφος τούς θεωρεί ευεργέτες. Διπλούς ευεργέτες, διότι και τα λεφτά τους μας έδωσαν και από τη βαρβαρότητα μας έβγαλαν. Μας πήραν άτομα οι δανειστές και μας έκαναν πρόσωπα, βλέπουμε συνέχεια τον θεό, μερικοί από μας μάλιστα τον πλησιάσαμε σε απόσταση αναπνοής κι ας μην έχουμε πια αναπνοή.

Ψόφα, πεινασμένε, φρόντισε όμως να σηκωθεί ψηλά η ψυχούλα σου, να πάει κατευθείαν στον μεγαλοδύναμο, χωρίς στάσεις και στασιασμούς. Αυτό είναι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Στέλιου Ράμφου, τέτοια είναι τα μηνύματα των καθεστωτικών διανοουμένων, εις τους αιώνας των αιώνων. Βάστα, λαέ, υποτάξου στον θεό, στον βασιλιά, στον ηγεμόνα, στην πατρίδα, στη μοίρα, κάνε το δάκρυ σου χαρά και την καρδιά σου του καημού μαργαριτάρι. Εξαϋλώσου, κακομοίρη, θυσιάσου για κάτι ανώτερο από εσένα τον αναλώσιμο κι ας μην ξέρεις τι είναι το ανώτερο, αν το ήξερες, δεν θα ήταν ανώτερο. Μαζική καταστολή του πλήθους με παχιά λόγια, με νηπτικές ασυναρτησίες και μισγάγκειες απερινόητες.

Να τον φωνάξετε και το Πάσχα τον Ράμφο, να μας δώσει αναλυτικές οδηγίες περί σταυρώσεως. Να μαζέψει και κανένα σταυρό για τον Σαμαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL