Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Χουντής: Στη δημοσιότητα η επιστολή για την αναβολή της επίσκεψης

Απάντηση Νίκου Χουντή σε Σίμο Κεδίκογλου

Μετά την προσπάθεια του εκπροσώπου τύπου της ελληνικής κυβέρνησης να "δικαιολογήσει" την παρέμβαση Σαμαρά για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Τρόικα, δίνουμε στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων που απέστειλε χτές, 23:45 το βράδυ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, και στα άλλα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, στην οποία τονίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σούλτς, και ο έλληνας Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, "έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας (σ.σ. της Επιτροπής για την Τρόικα) θα πρέπει να αναβληθεί".
 
Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, σε μια τέτοια απόφαση που συνήθως λαμβάνεται απο τον Πρόεδρο της εν λόγω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά πρωτοφανή τρόπο, να εμπλέκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός. Εκτός από τους απρεπείς χαρακτηρισμούς του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, περιμένουμε, τώρα, και τις εξηγήσεις του.
 
Η επιστολή, στα ελληνικά και τα αγγλικά, έχει ως εξής:
 
Από: …..
Ημερομηνία: 5 janvier 2014 23:45:11 UTC+1
Προς:  ………
Θέμα: Απ.: Report on the role and operations of the Troika - replies to questionnaire
 
Dear all,
 
President Schulz and Prime Minister Samaras have agreed that the delegation to Athens should be postponed.
The delegation to Lisbon is taking place as planned tomorrow. We hope Cyprus can take place this week as planned but this will be clarified asap tomorrow.
We hope to send more information as soon as possible.
 
Kind regards
ECON Secretariat
 
Αγαπητά μέλη,
 
Ο Πρόεδρος Schulz και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας (σ.σ. της Επιτροπής για την Τρόικα) θα πρέπει να αναβληθεί.
Η αντιπροσωπεία για τη Λισσαβόνα θα πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα), όπως έχει προγραμματιστεί. Ευχόμαστε ότι η επίσκεψη στην Κύπρο θα γίνει κανονικά αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα), το συντομότερο δυνατό.
Ελπίζουμε να στείλουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γραμματεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON)

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις