Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Ο "θόρυβος" των ημερών, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο "θόρυβος" των ημερών, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η Αριστερά

Διαλύουν τον κόσμο, φτωχοποιούν μια ολόκληρη κοινωνία, και την ώρα που το κάνουν αυτό δείχνουν με το βρωμερό δάκτυλο τους ανθρώπους που παίρνουν ακόμα μια αξιοπρεπή σύνταξη ή έχουν κάποιες καταθέσεις από απολύτως νόμιμες αμοιβές και συντάξεις.

Την ώρα που ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια του κόσμου δείχνουν με το βρωμερό δάκτυλό τους αυτούς που δεν το έχασαν ακόμα ή έχουν και εξοχικό ή ακόμα και ένα μικρό διαμέρισμα στο εξωτερικό.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να σπρώξουν φτωχούς και εξαθλιωμένους προς τον φασισμό και το μίσος, την ίδια ώρα που λοιδορούν όποιον εύπορο συντάσσεται και πιστεύει στα ιδανικά της Αριστεράς.

Όποιος συμμετέχει στο βρώμικο παιχνίδι τους είναι ή ανόητος ή απλά κακοήθης ή συνειδητός προβοκάτορας.

Ας προσέξουμε όμως, σύντροφοι της Αριστεράς. Όταν με τις διακηρύξεις και τα λόγια μας ισοπεδώνουμε τα πάντα, όταν δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή και εισόδημα σε σκληρά και τίμια εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους ή επιστήμονες, όταν χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουμε τη λιτότητα ιδανικό και καλλιεργούμε τον φθόνο υποκύπτοντας στα μνημονιακά στερεότυπα, όταν χάνουμε από μπροστά μας το όραμα και το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή για όλους, παίζουμε το παιχνίδι τους.

Ας προσέξουμε όμως και κάτι άλλο. Υπάρχουν αγωνιστές της Αριστεράς σήμερα που χωρίς να "έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους" αφοσιώνονται στον αγώνα για την κυβέρνηση της Αριστεράς χάνοντας εισοδήματα και επαγγελματικές ευκαιρίες. Και υπάρχουν και άλλοι, πάντα υπήρχαν, που ετοιμάζονται να ανέβουν στο τρένο ή έχουν μόλις ανέβει προσβλέποντας σε οφέλη από την εξουσία.

Η πορεία προς τις μεγάλες αλλαγές πάντα είχε ρίσκα και λαθρεπιβάτες. Η ηθική υπεροχή και η ανιδιοτέλεια των ανθρώπων της Αριστεράς παραμένει το πιο ισχυρό όπλο μας. Η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη κατακτώνται μέσα στους κοινούς αγώνες και τη συντροφική συνύπαρξη στο πλαίσιο του κόμματος και των μαζικών οργανώσεων. Ας κρίνουμε αυστηρά αλλά δίκαια, συντροφικά, καλοπροαίρετα, μακριά από μικροψυχίες και φθόνο. Με βασικό κριτήριο τη συνεισφορά στην υπόθεση μιας άλλης κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Η ελπίδα μας και η πίστη μας δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν. Ας δικαιώσουμε τους φόβους των υπηρετών του συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL