Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Υποβρύχιοι ψύλλοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Υποβρύχιοι ψύλλοι

Γιατί απουσίαζε ο Αντώνης Σαμαράς από τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση εξεταστικής με αντικείμενο το σκάνδαλο των υποβρυχίων; Είχε άλλες πιο σοβαρές δουλειές - ετοίμαζε, για παράδειγμα, τις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς; Πίστευε ότι ο αντιπρόεδρος δεν είχε ανάγκη τη στήριξή του στις δύσκολες στιγμές που περνούσε; Ή μήπως ο τελευταίος τού ζήτησε να μην παραστεί στη συνεδρίαση, γιατί μπορούσε να "καθαρίσει" μόνος του;

Τίποτε απ' όλα αυτά φυσικά. Γιατί και σοβαρότατη ήταν η συνεδρίαση -απόδειξη η στάση της πλειοψηφίας- και ανάγκη από στήριξη είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - χωρίς την κωλοτούμπα και τη στήριξη από τη Ν.Δ., τώρα θα ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την εξεταστική. Και ούτε φυσικά ζήτησε ο ίδιος από τον πρωθυπουργό να δραπετεύσει και να τον αφήσει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με τη βοήθεια κάποιων εισηγητών. Και του εμφανώς αμήχανου και δυστυχισμένου Αβραμόπουλου.

Η εξήγηση της απουσίας είναι απλή: Φίλος μεν Βενιζέλος, φιλτέρα δε η πικρή αλήθεια, που όλοι στο στρατόπεδο της ΝΔ γνωρίζουν και πολλοί έχουν καταγγείλει. Έτσι, ο Σαμαράς έστειλε συντεταγμένη και δασκαλεμένη την κοινοβουλευτική του ομάδα να "ξελασπώσει" τον κατηγορούμενο, έμεινε όμως ο ίδιος σε απόσταση ασφαλείας - μην πιτσιλιστεί. Επί της ουσίας, η απουσία του υποδηλώνει την παρουσία πλήθους υποβρύχιων ψύλλων στα αφτιά του. Ας μην την πάθουμε όπως ο Βενιζέλος με τον Άκη - να το κίνητρο της απουσίας.

Συμπέρασμα: Όλες τις παρουσίες και τις ρητορείες της συμπολίτευσης στη Βουλή τις υπονόμευσε η απουσία και η σιωπή του Σαμαρά. Γιατί όταν βρίσκεται ο σύμμαχος και συμμαχητής σου μπροστά σε τόσο σοβαρές κατηγορίες και δίνει τη μάχη της αθωότητάς του, τότε το ελάχιστο που μπορείς και πρέπει να κάνεις, αν έστω και ελάχιστα τον πιστεύεις, είναι να σταθείς στο πλευρό του. Αν δεν το κάνεις, και προτιμάς να κρύβεσαι στο Μαξίμου, πάει να πει ότι τον διασώζεις μεν για λόγους σκοπιμότητας, αλλά δεν τον θεωρείς και τόσο αθώο. Ας σκίζει τα ρούχα του - εσύ φυλάγεις τα δικά σου.

Μια τέτοια στάση του πρωθυπουργού δεν δείχνει γενναιότητα ούτε απέναντι στον αντιπρόεδρό του, ούτε μπροστά στην αλήθεια, θα πείτε. Τι τα θέλετε; Οι ψύλλοι, έστω και υποβρύχιοι, ποτέ δεν υποδήλωναν γενναιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL