Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σεξιστική βία στην πολιτική

Πριν από λίγο καιρό ζήσαμε μία πρωτοφανή συμπεριφορά προς Ελληνίδες πολιτικούς οι οποίες τόλμησαν να αντισταθούν και να πουν όχι σε μνημονιακά μέτρα εναντίον των εργαζομένων που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Πριν από λίγο καιρό ζήσαμε μία πρωτοφανή συμπεριφορά προς Ελληνίδες πολιτικούς οι οποίες τόλμησαν να αντισταθούν και να πουν όχι σε μνημονιακά μέτρα εναντίον των εργαζομένων που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Τόλμησαν επίσης να σταθούν στο πλευρό τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Δειλοί άνδρες πολιτικοί και δημοσιογράφοι υποστηρικτές της καταρρέουσας κυβέρνησης προσπάθησαν να εξευτελίσουν τις βουλευτίνες με χυδαιότατο σεξιστικό τρόπο, προσπαθώντας εις μάτην να ξεγελάσουν τον βασανιζόμενο λαό μας.

Στο σημερινό "Εντός Φύλου" παρουσιάζουμε αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή στο περιοδικό Unfollow. Η διεύθυνση του περιοδικού απάντησε θετικά στην αίτησή μας για αναδημοσίευση των αποσπασμάτων και ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Τις συνεντεύξεις πήραν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος.

Επίσης δημοσιεύουμε τον προβληματισμό της Σούλας Παναρέτου, συνεπούς αριστερής φεμινίστριας, με την οποία δώσαμε πολλές μάχες για την Ισοτιμία των Φύλων. Και, ναι, θα επαγρυπνούμε.

Επιμέλεια: Λίτσα Δουδούμη

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις