Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αντιποίηση βρισιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιποίηση βρισιάς

Τι θα δουν τα μάτια μας ακόμα! Θύμωσε η Ν.Δ. γιατί η Ευρωπαϊκή Αριστερά (ΚΕΑ) όρισε τον Τσίπρα ως υποψήφιό της για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Κομμουνιστικά, σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν άξιο υποψήφιο, αποφάνθηκε. Και αφού απένειμε στα εν λόγω απολιθώματα ακραίο αντιευρωπαϊσμό, τα κατηγόρησε ότι δεν θέλουν -άκουσον, άκουσον- ούτε το ΝΑΤΟ ούτε τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Τρία πουλάκια κάθονταν στης Δεξιάς την κούτρα δηλαδή. Ούτε να θυμώνει πια κάποιος με τη μούχλα τους έχει νόημα - μόνο χαλιέται. Αλλά να που κάποιος θύμωσε. Ποιος; Το ΚΚΕ! Άστραψε και βρόντηξε ο "Ριζοσπάστης": Η Ν.Δ. σηκώνει με την ανακοίνωσή της αντικομμουνιστικό κουρνιαχτό, ξέρει ότι το ΚΕΑ είναι κόμμα που υπερασπίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και στηρίζει όλες τις συνθήκες στις οποίες θεμελιώνεται η καπιταλιστική λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., και με το ΝΑΤΟ είναι, και με τους Αμερικάνους, και σαν τα μούτρα τους είναι κι ο Τσίπρας.

Αυτό είναι το κεντρικό νόημα των δύο σχετικών σχολίων του "Ρ". Και η μεν κατάληξή τους είναι το γνωστό copy paste: Πάμε για εργατική-λαϊκή εξουσία και όλα τα άλλα είναι σάπια κόντρα. Αλλά έχει μια κάποια πρωτοτυπία η λογική τους. Γιατί διαμαρτύρονται ότι το δεξιό κατεβατό της σταλινο-μπουρδολογίας για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κατά κάποιον τρόπο... αντιποίηση βρισιάς. Και στο βάθος της διαμαρτυρίας τους αιωρείται η οργή γιατί κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζονται σταλινικοί, κομμουνιστές, ακραίοι και λοιπά. Διότι οι τίτλοι αυτοί ανήκουν στους ίδιους. Έχουν κατά κάποιον τρόπο το κοπιράιτ.

Κάθε χρήση λοιπόν των σχετικών λέξεων εις βάρος άλλου, εκτός του ΚΚΕ, αποτελεί πράξη αντικομμουνισμού. Όταν, ας πούμε, ο Κεδίκογλου χαρακτηρίζει τον Τσίπρα σταλινικό και τον Λαφαζάνη ακραίο αντιευρωπαϊστή, διαπράττει σκόπιμη και ανοίκεια επίθεση όχι εναντίον τους και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εναντίον του ΚΚΕ. Όπως και όταν χαρακτηρίζει το Die Linke, ή το Γαλλικό Κ.Κ. απολιθώματα. Λίγο ακόμα και ο Περισσός θα κάνει μήνυση στη Ν.Δ. γιατί χρησιμοποιεί όρους όπως απολιθώματα και σταλινικοί για άλλους και όχι για το ΚΚΕ. Και το πιο ωραίο ξέρετε ποιο είναι; Ό,τι αν την κάνει, είναι πολύ πιθανό να την κερδίσει...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL