Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Μοντελάκια και γκαλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μοντελάκια και γκαλά

Ποιο μοντελάκι θα φορεθεί το 2014 στη λεγόμενη Κεντροαριστερά; Η καθωσπρεπίστικη συντηρητική κρεασιόν που οραματίζονται τα ρετάλια του πάλαι ποτέ σημιτικού εκσυγχρονισμού, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα πανεπιστήμια, κομματίδια και κομματάκια, ή το φαφλατάδικο, εξουσιαστικό πρετ α πορτέ (να το φορέσει και ο λαουτζίκος) που προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος;

Το ερώτημα για τις διάφορες, υπό εξαφάνιση, φυλές και φύλαρχους της Κεντροαριστεράς έχει γίνει υπαρξιακό. Δεν ξέρουν τι να φορέσουν για να πάρουν (ή να κρατήσουν) πρώτο τραπέζι στην πίστα της εξουσίας και στις αίθουσες των in ρέστοραν.

Ψυχραιμία, σύντροφοι, μη σας παρασύρει ο ιδεολογικός σας φανατισμός. Ύστερα από συστηματική μελέτη στη σκέψη του Ευάγγελου και του Νίκου (Μπίστη), είμαι έτοιμος να βάλω τέλος στην αγωνία σας.

Η μόδα φέτος επιβάλλει βασικά επιστροφή στις ρίζες. Αυτή είναι πέρα από τις στυλιστικές λεπτομέρειες η πρόταση όλων των σχεδιαστών της Ελιάς. Το μοντελάκι θα συνδυάζει όλες τις ρίζες, θα είναι casual, αλλά με αυστηρές γραμμές (όπως θα έλεγε και ο Λάκης Γαβαλάς) και θα φοριέται άνετα όλες τις ώρες: από έναν πρωινό καφέ στο "Φίλιον", ένα ελαφρύ "λαντς" εργασίας στο "Πρυτανείο", έως μια βραδιά όπερας στο Μέγαρο ή χαλάρωσης στους πολιτιστικούς ναούς της παραλιακής.

Τα γκαλά όλων των θιάσων ανά την επικράτεια προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο σοσιαλιστικά ρεαλιστικά, με έντονο, όμως, άρωμα της belle epoque του μετασοσιαλισμού. Αλλά οι πρωταγωνιστές δεν τραβάνε. Δεν μπορούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, να πείσουν ούτε ως Ανδρέας, ούτε ως Σημίτης.

Κάποιος πρέπει επιτέλους να πει στους φυλάρχους της Ελιάς (για να τους προστατεύσει) ότι η Κεντροαριστερά, αυτό το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου τους, είναι ένα άτιμο πράγμα: μόλις πας να το απλώσεις προς τα δεξιά, σου λακάνε οι αριστεροί και τούμπαλιν.

Κάποιος πρέπει να πει στους διεκδικητές της καρέκλας του φύλαρχου όλων των, υπό εξαφάνιση, φυλών της Κεντροαριστεράς ότι η πάλη τους στα μαρμαρένια αλώνια του μετασοσιαλισμού είναι κενή ιδεών, αξιών, πολιτικών προτάσεων και ιδεολογικών οραμάτων.

Είναι μια πάλη για την ιδιοκτησία ενός μαγαζιού που έχει μείνει χωρίς πελατεία γιατί έπαψε να είναι "τρέντι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL