Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Ο Τέρενς στο τερέν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Ο Τέρενς στο τερέν

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Ευφρόσυνες μέρες για έναν ταπεινό χρονογράφο όταν ένα ταπεινό χρονογράφημα, όπως ο "Δεκάλογος του Συνεπούς Αριστερού", δημοσιευμένο στην ταπεινή "Αυγή" της Κυριακής, απασχολεί τόσους και τόσο ευφυείς εκπροσώπους και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Διότι, όσο να 'ναι, αισθάνεται κανείς να δοκιμάζεται κάπως η σεμνότητά του όταν το site του ΚΚΕ τον αποκαλεί στρατηγό, την ίδια στιγμή που δεκάδες δεξιά sites τον αποκαλούν μπολσεβίκο και λενινιστή - εύσημα όταν προέρχονται από τέτοια χείλη. Και όταν ακόμα και ο χονδρέμπορος του χιούμορ Βηματοδότης αναδεικνύει ένα χρονογράφημα σε ημερήσια διαταγή του στρατηγείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζουν ευχαριστιών όλοι τους - ακόμα και οι διδάσκαλοι της ΔΑΚΕ Καβάλας, που έπιασαν το βαθύτερο νόημα του πράγματος. Μεγαλύτερη τιμή όμως αξίζει στον Τέρενς Κουίκ, που διέπραξε μια διά μακρών δήλωση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ολέθριο ρόλο του με αφορμή αυτό ακριβώς το ταπεινό χρονογράφημα. Στο οποίο διέκρινε όχι μόνο "φραστικές χυδαιότητες", πράγμα πολύ εύκολο για έναν άνθρωπο που δεκαετίες τώρα αντιμάχεται τις χυδαιότητες στην τηλεόραση και παντού, αλλά και κάτι πολύ δυσκολότερο: "Εν κατακλείδι χαίρομαι που είναι οι ίδιοι οι συριζαίοι που κόβουν τις όποιες γέφυρες επεχείρησαν να ανοίξουν κάποιοι με τους ΑΝ.ΕΛΛ...". Έτσι το λέει.

Μια τέτοια δήλωση, προερχόμενη από τον κύριο Κουίκ της ελληνορθόδοξης πίστης και των πατριωτικών ιδεωδών, δεν μπορεί φυσικά να την πάρει κανείς αψήφιστα. Διότι εμπεριέχει δύο ειδήσεις - αν εξαιρέσουμε την εν κατακλείδι χαρά του δηλώνοντος, για την οποία ο καθένας χαίρεται. Πρώτον ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησαν να ρίξουν γέφυρες στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και δεύτερον ότι οι ίδιοι οι συριζαίοι τις κόβουν. Πώς όμως; Με ένα χρονογράφημα το οποίο πλέον αναδεικνύεται και σπάθη της συνείδησης των συριζαίων. Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και γέφυρες τσακίζει.

Θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του όμως ο Τέρενς στο τερέν των ελληνορθόδοξων ιδεωδών. Διότι υπάρχει πιθανότητα οι γεφυροποιοί να συνεχίσουν το έργο τους, ακόμα και να θάψουν την κόρη του πρωτομάστορα για να στεριώσει η γέφυρα. Ίσως θα ήταν σκόπιμο μάλιστα να συμβάλει διαφωτιστικώς με έναν δεκάλογο ορθής ανάγνωσης ύπουλων κομμουνιστικών χρονογραφημάτων. Για να μην ξεχνούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Και να αποδειχτεί ορθή η αρχαιοπρεπής ρήση ότι ουδέν Κουίκ αμιγές κάλου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL