Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φύλο και εργασιακές σχέσεις

Στο σημερινό Εντός Φύλου παρουσιάζουμε εκτενή αποσπάσματα από την Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη 2012, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που...

Eπιμέλεια: Λίτσα Δουδούμη

Στο σημερινό Εντός Φύλου παρουσιάζουμε εκτενή αποσπάσματα από την Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη 2012, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τον Έλεγχο της εφαρμογής της Ίσης μεταχείρισης Γυναικών και Ανδρών στην εργασία, σύμφωνα με τον Ν. 3896 του 2010. Τα παρουσιάζουμε γιατί δίνουν μια εικόνα της πλήρους καταστρατήγησης κάθε εργατικού δικαιώματος, όχι μόνο στον ιδιωτικό, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Ακόμη, διότι πολύ ορθά ο Συνήγορος διαπιστώνει πως «Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται ως πρόφαση και μοχλός πίεσης από εργοδότες απέναντι σε ήδη εργαζομένους ή σε όσους αναζητούν εργασία. Η αναζήτηση και η διατήρηση της θέσης εργασίας φέρουν τους τελευταίους, και ιδιαίτερα τις γυναίκες, σε εξαιρετικά αδύναμη θέση».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις