Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Η ντροπή κι ο Σίμος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Η ντροπή κι ο Σίμος

"Ντροπή!" ανέκραξε ο Σίμος Κεδίκογλου καυτηριάζοντας τις δηλώσεις Σκουρλέτη, στις οποίες είδε πρόσκληση σε αποστασία των βουλευτών της συμπολίτευσης. Ξεδιάντροπη χαρακτήρισε ο ίδιος Σίμος Κεδίκογλου την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού από μαγκάλι. Έτσι έθεσε το μέγα θέμα της ντροπής στην πολιτική. Ή της πολιτικής της ντροπής. Ή, τέλος πάντων, της σχέσης που υπάρχει, ή θα έπρεπε πότε-πότε να υπάρχει, ανάμεσα στην ντροπή και στην πολιτική.

Προφανώς, ο Σίμος θεωρεί ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται αυτός και οι υποβολείς του. Καμιά αποστασία και καμιά πρόσκληση σε αποστασία δεν λερώνει το λευκό πολιτικό τους μητρώο. Όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά αυτά και κάνουν. Όσο προσυπέγραψαν στην προγραμματική συμφωνία, με βάση την οποία συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, αυτά και τηρούν. Δεν αποστάτησαν όλοι μαζί από τα υπεσχημένα, δεν έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δεσμεύσεις, δεν έσπειραν την πολιτική στα χωράφια της απάτης, ούτε την απάτη στα χωράφια της πολιτικής.

Δεν έχει επίσης κανένα λόγο ο Σαμαράς να ντρέπεται για όσα έσερνε πριν λίγο καιρό στον Βενιζέλο. Ούτε ο Άδωνις για όσα μόλις χτες έσερνε στον Σαμαρά. Ούτε ο Βορίδης για όσα έσερνε σε όλους. Ούτε ο Μεϊμαράκης και ο Μιχελάκης για όσα έσερναν στον νυν σύμμαχο για τα υποβρύχια. Ούτε ο νυν σύμμαχος για όσα έσερνε στον νυν κάτοικο του Μαξίμου και συγκάτοικο στην εξουσία. Κανένας τους δεν έχει κανένα λόγο να ντρέπεται ούτε για το παρελθόν, ούτε για την αποστασία από αρχές και δεσμεύσεις, ούτε για όσα σήμερα διαπράττει.

Αλλά και για το κοριτσάκι γιατί να ντραπούν; Σάμπως έχει σχέση ο θάνατός του με την πολιτική τους; Σάμπως αυτοί έχουν κάποια ευθύνη που οι άνθρωποι γύρισαν στα μαγκάλια και καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν; Σάμπως θα πρέπει αντί να κοκκινίζουν από χαρά για την επιτυχία της πολιτικής τους να κοκκινίζουν από ντροπή για τις στρατιές της δυστυχίας που δημιούργησαν και για τις ζωές των άλλων που κατέστρεψαν;

Μπα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ντρέπεται, κατά τον Σίμο Κεδίκογλου. Γιατί δεν μπορούν ο έρμος και οι γύρω και οι πάνω του να καταλάβουν πόσο θα έπρεπε να ντρέπονται ακόμα και να προφέρουν τη λέξη ντροπή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL