Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ο Δεκάλογος του Συνεπούς Αριστερού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Δεκάλογος του Συνεπούς Αριστερού

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει γοργά προς την κυβερνητική εξουσία, καλό θα ήταν να υπάρξει κάποιου είδους κώδικας δεοντολογίας του Συνεπούς Αριστερού. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί το κόμμα σε ΠΑΣΟΚ, πράγμα που ήδη επισημαίνουν και προεξοφλούν όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά και άλλοι Συνεπείς στις παρυφές και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ως συμβολή στον σχετικό προβληματισμό διατυπώνεται, με κάθε επαναστατική επιφύλαξη, αριστερή σεμνότητα και πολιτική σοβαρότητα, ο παρακάτω Δεκάλογος του Συνεπούς Αριστερού.

Ο Συνεπής Αριστερός:

1. Καταδικάζει τον πασόκο απ' όπου κι αν προέρχεται, ιδιαίτερα αν απέρχεται από 'κεί που ήταν και προσέρχεται εκεί που είμαστε. Θεωρεί όμως ευπρόσδεκτο τον απλό υπό μετακίνηση πασόκο, χωρίς τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ακόμα 3%.

2. Γνωρίζει τον κίνδυνο της διολίσθησης στον συμβιβασμό και ως εκ τούτου υπολήπτεται μόνο τους Συνεπείς Αριστερούς -ασφαλές κριτήριο είναι το αν συμφωνούν μαζί του.

3. Έχει πάντα ανοιχτά και πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του και ανοιχτό μέτωπο επίσης προς τους ασυνεπείς, καθώς είναι πεπεισμένος ότι είναι ευάλωτοι ανά πάσα στιγμή στη συνδιαλλαγή με τον ταξικό εχθρό.

4. Δίνει τη μάχη ώστε τα κάθε είδους ψηφοδέλτια του κόμματος να αποτελούνται από Συνεπείς -κατά σειρά συνέπειας.

5. Ειδικά για τις δημοτικές εκλογές, φροντίζει να μπουν φραγμοί στη συμμετοχή ασυνεπών. Στα ψηφοδέλτια έχουν θέση μόνο όσοι έχουν σωστή θέση για το ευρώ, για την Ε.Ε., για το ΝΑΤΟ και για τον χαρακτήρα της επανάστασης.

6. Ελέγχει την ηγεσία όταν παρεκκλίνει εν ονόματι σκοπιμοτήτων από τον σωστό δρόμο και κατευθύνεται προς το Τέξας ή άλλους προορισμούς.

7. Φροντίζει συνεχώς και αδιαλείπτως να κρατάει ζωντανή τη συνείδηση των αριστερών με σχόλια και αναρτήσεις, κριτικές και παρατηρήσεις, που αναφέρονται στο ήθος του καθενός, στη διαδρομή και στην ιστορία του -πράγματα δηλαδή που μόνο ένας Συνεπής μπορεί να κρίνει.

8. Δεν φείδεται χαρακτηρισμών, με επώνυμο ή ψευδώνυμο, αν πρόκειται να πλήξει την ασυνέπεια.

9. Διακηρύσσει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ., οι ΑΝ.ΕΛΛ. (οι πασόκοι περιλαμβάνονται στο 1) αποτελούν μια πολιτικά επικίνδυνη λοιμώδη νόσο.

10. Στους κακοήθεις που τον χαρακτηρίζουν ματιασμένο αριστερό απαντά ότι είναι το μάτι της αριστεράς.

Εκτός αρίθμησης: Ο Δεκάλογος έχει το τίμημά του. Όποιος τον τηρεί είναι συνεχώς θυμωμένος με ανάξιους συντρόφους του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL