Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΣΠΑΡΑΚΗΣ

Με μαύρες σημαίες και πανό πραγματοποίησαν τη μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών στη Βουλή γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τον Οργανισμό που, όπως σημειώνουν, οδηγούν στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Βουλής Αθ. Παπαϊωάννου, τον οποίο ενημέρωσαν για όλα όσα ετοιμάζει ο υπουργός στον χώρο της Υγείας.

«Πούλα βιβλία και όχι την υγεία», καλούσαν τον Αδ. Γεωργιάδη μέσω πανό οι εργαζόμενοι, οι οποίοι νωρίτερα έδωσαν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της απεργίας τους. Από τη Δραπετσώνα και το Περιστέρι έως τη Δυτική Ελλάδα και τη Θράκη, ήταν όλοι εκεί. «Ζητούμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, ανασφάλιστους και εργαζόμενους. Να υπάρχει πρόσβαση στον γιατρό και στο φάρμακο, ενώ οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα στην εργασία», δήλωσε στην «Α» η Ελένη Αθανασίου, από τον ΕΟΠΥΥ Δραπετσώνας, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες που βιώνει. «Βρίσκομαι σε μία πολύ φτωχική γειτονιά και ζω στο πετσί μου τη δραματική κατάσταση. Οι άνθρωποι μετράνε ακόμα και το τελευταίο τους σεντ για να πάρουν το φάρμακό τους. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, που το μόνο που ζητάνε είναι να ζήσουν», σημειώνει και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για όσο χρειαστεί. «Η κυβέρνηση ετοιμάζει Αρμαγεδδώνα στον χώρο της υγείας, που θα σαρώσει το κοινωνικό κράτος», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΕΟΠΥΥ, Λεωνίδας Βιτωράτος

Μ. Μπόλαρη: Να απολύσουμε την κυβέρνηση

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, φοιτητές, συνταξιούχοι και διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός κοινού απεργιακού μετώπου. Τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ εξέφρασε η βουλευτής Μαρία Μπόλαρη, σημειώνοντας ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν «η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό που, δίνοντας καθημερινά τηλεοπτικά σόου, έρχεται να κατεδαφίσει μαζί με την τρόικα και τους εγχώριους συνεργάτες της ό,τι έχει απομείνει σαν δημόσιο αγαθό. Την υγεία, την παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία».

Παράλληλα ανέφερε ότι η απάντηση πρέπει να είναι μία. «Να απολύσουμε την κυβέρνηση. Αυτός ο δρόμος όμως απαιτεί τον συντονισμό όλων των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει δημόσια καθολική υγεία για όλους. Αυτό σημαίνει προσλήψεις και όχι απολύσεις στις δομές υγείας. Πάμε όλοι μαζί μέχρι τη νίκη», κατέληξε η Μ. Μπόλαρη.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Π. Μελλάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ), με τους εργαζόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή στην πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Βρίσκομαι σε μία πολύ φτωχική γειτονιά και ζω στο πετσί μου τη δραματική κατάσταση. Οι άνθρωποι μετράνε ακόμα και το τελευταίο τους σεντ για να πάρουν το φάρμακό τους. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, που το μόνο που ζητάνε είναι να ζήσουν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL