Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Έτοιμοι να... αγοράσουν βουλευτές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έτοιμοι να... αγοράσουν βουλευτές!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του με τη γερμανική ηγεσία ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε, δύο φορές μάλιστα, από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το εάν η κυβέρνησή του αντέχει. Ο ίδιος επέμεινε ότι η δικομματική είναι ισχυρή, έβαλε... στοίχημα -όταν ρωτήθηκε- ότι θα είναι πρωθυπουργός στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και, υπό προϋποθέσεις, θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες της εθνικής Ελλάδος (ευτυχώς, δεν δεσμεύτηκε να σηκώσει και την κούπα στο Μαρακανά) και, κυρίως, επιβεβαίωσε ότι οι ζυμώσεις για «ενίσχυση» της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σχολιάζοντας εμμέσως την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, που καταγράφηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν βουλευτές... έτοιμοι να βοηθήσουν την προσπάθεια!

ΒΕΒΑΙΩΣ, αυτοί οι βουλευτές που θα αποστατήσουν με το αζημίωτο από τα κόμματά τους δεν θα αποκαλούνται αποστάτες, αφού θα συμβάλουν στην εθνική ενότητα και τη σωτηρία της χώρας. Ενώ όλοι οι άλλοι που ανήκουν στο καρτέλ πασοκονουδού, αν καταψηφίσουν οποιοδήποτε κυβερνητικό μέτρο, θα είναι αποστάτες με περικεφαλαία. Έτοιμο το έχει το σκίτσο ο Ψυχάρης για την πρώτη σελίδα της... Νέας Αυριανής. Ασφαλώς θα αναρωτηθείτε ποιοι άραγε είναι οι υποψήφιοι που "ζυμώνονται" για την ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας που σήμερα έχει πέσει στο επικίνδυνο νούμερο των 154 βουλευτών. Νομίζω πως με λίγη φαντασία εύκολα μπορείτε να τους υποπτευτείτε. Τον έναν σίγουρο από τους ΑΝ.ΕΛΛ. τον ξέρετε ήδη. Βάλτε και τουλάχιστον δύο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. που θα κλείνονται στις τουαλέτες στις κρίσιμες ψηφοφορίες και αν χρειαστεί θα βγαίνουν αστραπιαία να ψηφίσουν και έχετε την πρώτη φουρνιά.

ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς ο πρωθυπουργός της υποτιθέμενης ανεξάρτητης χώρας μας βεβαιώνει τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ πως ήδη φροντίζει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους και πως έχει ξεκινήσει τις διεργασίες να αγοράσει με μετεγγραφή όσους βουλευτές απαιτούνται για να μην πέσει η κυβέρνησή του. Βεβαίως, θυσίασε το ισχυρότερο μέχρι σήμερα επιχείρημά του όταν σε κάθε επίσκεψή του στο Βερολίνο ανέφερε δώστε και σώστε διότι διαφορετικά θα έχετε να κάνετε με τον Τσίπρα. Πώς θα πάει μετά στον Σόιμπλε να το επικαλεστεί; Κακός σύμβουλος η απελπισία, όταν μάλιστα βρίσκεσαι σε ομηρεία από αυτούς που σε διατάζουν.

ΔΥΟ κόμματα που αποστάτησαν από τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις τους παίζουν τις τελευταίες ζαριές τους, με εξαγορασμένες αποστασίες που θυμίζουν την περίοδο του παλατιού (αν και σήμερα το... παλάτι έχει έδρα το Βερολίνο), θυσιάζοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας. Για το ΠΑΣΟΚ, από αυτό τουλάχιστον που έχει απομείνει, δεν υπάρχουν και μεγάλες απορίες. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν πλέον καμία σχέση με την ιστορική διαδρομή και τις πολιτικές αρχές των κομμάτων που ίδρυσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η αποστασία Σαμαρά έχει ήδη καταδικαστεί από τη μεσαία τάξη και πρόσφατα και από τις μεγάλες δυνάμεις της βιομηχανίας. Μόνο με την υποστήριξη του Ψυχάρη είναι σχεδόν αδύνατο να γλιτώσουν την πτώση και να αποφύγουν τις συνέπειες των πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων τους σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟ, για να μην πω τα ίδια και τα ίδια, χρησιμοποιώ ένα απόσπασμα από την "Αυγή" της Κυριακής που αναφέρεται σε λόγο του Κάγιο Λάρα, συντονιστή της Ενωμένης Ισπανικής Αριστεράς. "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε; (ρωτάει το ακροατήριο που απαντά με ενθουσιασμό Si). Οι Έλληνες φίλοι μας μπορούν και θα το κάνουν. Μπορούμε και εμείς." Όποιος στον "πολυτασικό" ΣΥΡΙΖΑ δεν ανατριχιάζει από αυτά τα λόγια των τεράστιων διεθνών ευθυνών και δεν αναλογίζεται αν ξέρει, αν θέλει και αν μπορεί, ας ζητήσει μετάθεση για τα... μετόπισθεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL