Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Στο διάστημα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο διάστημα...

Δυο ολόκληρα υπουργεία μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., Βασίλη Καπερνάρου για το ενδεχόμενο να γίνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βάση εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους!

Το μύθευμα αυτό ξεκίνησε από κάποια Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, της οποίας είναι μέλος ο καθηγητής αεροδιαστημικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ, Περικλής Παπαδόπουλος, και έκτοτε επανέρχεται στο προσκήνιο σαν πιθανό μέτρο ανάπτυξης. Μάλιστα η Φώφη Γενημματά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αλλά ενημέρωσε τον βουλευτή ότι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία παρέχοντας "αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.ά.".

Αν προχθές έγραφα ότι το wifi του πρωθυπουργού είναι καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, τότε θέλω να επισημάνω εμφατικά σήμερα ότι όποιος ονειρεύεται διαστημόπλοια στην Καλαμάτα πουλάει στους δυστυχείς Έλληνες φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Είναι ντροπή ένα πρόγραμμα στήριξης φοιτητών να μασκαρεύεται τόσο χονδροειδώς σε επενδυτική πρόταση. Μια και για πάντα: Δεν υπάρχει διαστημικός τουρισμός πουθενά στον κόσμο, ούτε καν στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται σε επισφαλή θέση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αφού δυσκολεύεται να στηρίξει τη συμμετοχή της και αδυνατεί να απορροφήσει τα οφέλη. Λέτε να πάμε και για τουρισμό στη Σελήνη; Κάποιοι (λίγοι) Μεσσήνιοι, μάλλον, είναι ήδη εκεί.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΙΜΙΤΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL