Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ε, όχι και "τα άγια τοις κυσί"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε, όχι και "τα άγια τοις κυσί"!

Του Βασίλη Μπαλαή*

Ομολογώ πως συγκλονίστηκα. Στην πρόσφατη επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κ. Σίμου Κεδίκογλου, με αποτέλεσμα το κάψιμο της πόρτας του, προέκυψε ένα φοβερό εύρημα. Όπως πληροφορηθήκαμε απ' τις γνωστές διαρροές -η λέξη με αηδιάζει γιατί μου θυμίζει διάρροιες, καμία σχέση, αν και τελικά μοιάζουν γιατί και οι δυο βρομάνε- όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν, στην ευρύτερη περιοχή της κατοικίας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, απεκαλύφθη πως τριγυρνούσε ύποπτα ένα κινητό τηλέφωνο. Και όχι μόνο του, αλλά και με συνοδεία του κατόχου του, που είναι, λέει, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Αχά! Τι γύρευε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκεί; Με βάση ποια διάταξη ποιου νόμου δικαιολογείται η παρουσία του σ' αυτή την ευαίσθητη περιοχή; Ερευνήθησαν οι λόγοι της εκεί παρουσίας του; Προσήχθη; Και αν όχι, γιατί;

Με παραξενεύει η αυτοσυγκράτηση και η, μέχρι παρεξηγήσεως, πραότητα και αγαθότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αντί να παρέμβει πάραυτα με τα ΜΑΤ, τη ΔΙΑΣ, τα ΕΚΑΜ, τα ληγμένα χημικά, τις κρότου-λάμψης και τα γκλομπς, να χτυπάνε κατά προτίμηση ανάποδα, με την σιδερένια λαβή- καθότι αυτοί οι Συριζαίοι είναι και ανάποδοι και χοντροκέφαλοι-, τους προειδοποιεί με διαρροές-διάρροιες. Γιατί, στρατηλάτη μας; Η μαλθακότητα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι έγκλημα. Ο ένοχος θα έπρεπε να είχε προσαχθεί αυτοβούλως, να του γίνει σωματική έρευνα, κλύσμα, δακτυλική, καμιά φαλαγγίτσα και η συνηθισμένη δόση από μπουνιοκλωτσίδια να ξεσκουριάσουνε τα όργανα, να ομολογήσει αυθορμήτως και μετά τα γνωστά. Στην μπουρζού παρέα με τον Λαγό, να βλέπουμε την πάλη των άκρων και να καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται.

Γιατί, εδώ που τα λέμε, και αυτούς το τραβάει η ψυχούλα τους. Κώλο δεν βάζουν κάτω. Πού τους βρίσκεις, πού τους χάνεις, σε διαδηλώσεις, σε συγκεντρώσεις, σε πορείες, σε απεργίες και άλλες τέτοιες εξτρεμιστικές εκδηλώσεις ακραίας βίας. Γιατί, αγαπητοί μου; Γιατί δεν ακούτε τον πρωθυπουργό μας που μας προειδοποιεί πως όποιος δεν αναγνωρίζει την επιτυχία της κυβέρνησης προωθεί τον εξτρεμισμό; Πώς; Δέκα εκατομμύρια δεν την αναγνωρίζουν; Ασήμαντη λεπτομέρεια. Αλλά και σ' αυτούς τους άχρηστους θα ήθελα να συστήσω να κάτσουν στο σπιτάκι τους να μασουλάνε τρισευτυχισμένοι το success story του πρωθυπουργού μας αντί να επηρεάζονται από την προπαγάνδα του κάθε Τσίπρα. Τι; Δεν έχουνε σπιτάκι; Και ζηλεύουνε τους άλλους που έχουν; Ουδεμία ανησυχία. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τη λύση και αυτού του οξύτατου προβλήματος. Σε κάνα-δυο μήνες θα κατασχέσει και τα σπίτια των υπολοίπων, να κάθονται όλοι μαζί κάτω απ' τ' αστέρια, να τα λένε.

Όμως θα πρέπει να εντοπίσω και μια παράλειψη που εκμεταλλεύονται αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάνε για προβοκάτσιες και άλλα τέτοια κακά πράγματα. Ο κ. Δένδιας δεν έχει καθορίσει επακριβώς την απόσταση από το σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού μας εκπροσώπου πέραν της οποίας μπορούν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κυκλοφορούν ελεύθερα. Και την απόσταση από το σπίτι του συμπέθερου του κ. Κεδίκογλου. Και του μπατζανάκη του επίσης, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Και όποιος παραβιάσει την περίμετρο ασφαλείας, να παραδίδεται αυθωρεί και παραχρήμα ως στόχος στις «σφαίρες» του Φαήλου, μη σκουριάσει το παιδί και ρίχνει στον γάμο του Καραγκιόζη όταν έρθει η ώρα, ή στο ρέψιμο του Πάγκαλου, μετά που θα τα έχει φάει μόνος του. (Δεν ρωτάω τι θα προτιμήσουν, είμαι σίγουρος.)

Το να τους πιάσει στο στόμα της η Σώτη δεν το συζητάω. Ακόμα και οι Συριζαίοι δεν αξίζουν τέτοια τιμωρία!

* O Bασίλης Μπαλαής είναι γιατρός, συγγραφέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL