Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Εκεί που μας χρωστούσαν...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκεί που μας χρωστούσαν...

Μετά το «γαλάζιο» συνδικαλιστικό στέλεχος που μίλησε για «λασποτρομοκρατία» που «παρουσιάζει μια πλημμύρα με 4 άτυχους ως εθνική καταστροφή», χθες ο Νίκος Ρωμανός, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, έκανε λόγο για «το γνωστό συστηματάκι, που δεν έχει καμία σχέση με την Κουμουνδούρου», το οποίο, όπως σημείωσε, «επιτέθηκε συντονισμένα σε ‘Athens Voice’, Κουρτάκη και ‘Καθημερινή’».

Μάλιστα, κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει ασκώντας κριτική πως «ξεκίνησε λίγο νωρίτερα τις (επιλεκτικές) διακοπές».

Αφορμή, φυσικά, η κριτική που δέχτηκαν σειρά ΜΜΕ -στην πλειονότητά τους από τα ευνοημένα της λίστας Πέτσα- για τον τρόπο κάλυψης της καταστροφής στην Εύβοια και του τραγικού χαμού οκτώ συνανθρώπων μας. Με τις αναφορές στους νεκρούς στα «ψιλά γράμματα», την έμφαση στο φυσικό φαινόμενο και φυσικά την απόλυτη απουσία της «οργής» που είχαμε δει παλιότερα και του αιτήματος για απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών.

Την ώρα που η χώρα μας βαδίζει στα χνάρια της Ουγγαρίας στο θέμα της ελευθεροτυπίας, των δημοσιογραφικών ελευθεριών και της λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, καλό θα ήταν η όψιμη ευαισθησία του κύριου Ρωμανού και των συναδέλφων του στη Ν.Δ. να ήταν η ίδια απέναντι σε fake news ακροδεξιάς κοπής και στη δολοφονία χαρακτήρων μέσα από τις σελίδες και τους τηλεοπτικούς δέκτες μέσων που πίνουν νερό στο όνομα του... Μωυσή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL