Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Όταν οι γιατροί "χειροκροτούν" τον πρωθυπουργό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν οι γιατροί "χειροκροτούν" τον πρωθυπουργό

Το έχουμε πει, το έχουμε ξαναπεί και δεν θα πάψουμε να το λέμε. Δεν θα πάψουμε να λέμε γι’ αυτήν την κυβέρνηση που πέταξε στα σκουπίδια τον χρόνο που οι πολίτες τής πρόσφεραν κατά τη διάρκεια του lockdown ώστε να ενισχύσει και να θωρακίσει το ΕΣΥ. Κι αν δεν έχει αξία ο λόγος ο δικός μας, έχει αξία ο λόγος των γιατρών και των νοσηλευτών. Αυτών που κάποιοι κάποτε υποκριτικά και για το θεαθήναι μας έλεγαν να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό για να στηρίξουν το έργο τους.

Ας ακούσουμε λοιπόν την  Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού Χανίων, εκεί που συνήθως απολαμβάνει τις διακοπές του ο πρωθυπουργός, που επισημαίνει ότι πέρασαν πέντε μήνες και η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που της δόθηκε για να ενδυναμώσει το διαλυμένο ΕΣΥ, διότι, όπως καταγγέλλουν, απουσιάζει η πολιτική βούληση.

«Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και προτεραιότητα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας» η ΕΓΕΣΥΧ επισημαίνει στο μήνυμά της ότι «η νόσος είναι εδώ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιπλοκές της μπορεί να είναι απρόβλεπτες στον καθέναν από εμάς και στο περιβάλλον του. Τα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά και οφείλουμε να τα τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις. Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε, όπως διαφημιζόταν στις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας».

Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα που θα βρεθεί ξανά στα Χανιά για να απολαύσει τα μπάνια του, να ακούσει κάτι από όσα οι γιατροί του νομού φωνάζουν.  Ίσως ακούσει ο πρωθυπουργός πως, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5.000, το υπουργείο Υγείας τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως.  Ίσως πάρει το αυτί του πρωθυπουργού πως ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1.200..., έγιναν 720. Και στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ, προς ώρας δεν λειτουργεί καμία!

Ίσως, λοιπόν, ο πρωθυπουργός, τώρα που θα πάει να ξεκουραστεί στις αγαπημένες του παραλίες στα Χανιά, να ακούσει κάτι από αυτά που κάνει τόσους μήνες πως δεν ακούει. Ας βγάλει επιτέλους το πλαστικό χαμόγελο που φορά όταν μιλά για το ΕΣΥ και, αν τολμά, ας πάει μια βόλτα από το νοσοκομείο του νομού του να τον «χειροκροτήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL