Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Κανένα σχέδιο για την Υγεία, καμία απάντηση για τις προσλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανένα σχέδιο για την Υγεία, καμία απάντηση για τις προσλήψεις

Καμία απάντηση επίσης και για την αναφορά της εφημερίδας στις επικείμενες απολύσεις των χιλιάδων συμβασιούχων, που μέχρι το τέλος του έτους θα δουν την πόρτα της εξόδου από το σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός ότι εργάζονται στις δομές Υγείας σχεδόν δύο χρόνια έχοντας ουσιαστική, εκτός των άλλων, και σημαντική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση, εκτός από το ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και προγραμματισμό για μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν νιώθει καν την ανάγκη να απαντήσει για όλα τα καίρια ζητήματα ούτε προλαβαίνει (από το πολύ φιλότιμο που διαθέτει) να ασχοληθεί με τους ήρωες, όπως αποκαλούσε, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, υγειονομικούς και τα αιτήματά τους.

Ειρ. Νταουντάκη: 5.000 λιγότεροι από πέρυσι

Είμαστε σε κατάσταση απελπιστική και ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει ότι μεθαύριο θα έρθει και θα απαιτεί για το παιδί και για τον αδερφό του κλίνες και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πουθενά, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά η διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ειρήνη Νταουντάκη.

«Θεωρούμε ότι μας θυσιάσανε, είμαστε πέντε χιλιάδες άτομα λιγότεροι από πέρυσι εν μέσω πανδημίας, θεωρούμε ότι μας πάνε ως πρόβατα επί σφαγήν. Πραγματικά, οι περισσότεροι στα πηγαδάκια που κάνουμε λέμε πότε θα παραιτηθούμε όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά για τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα υποστελέχωσης.

Η Παθολογική κλινική, η οποία μαζί με την Πνευμονολογική έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με την πανδημία, είναι στελεχωμένη αυτή τη στιγμή με μόλις δύο μόνιμους γιατρούς, μία γιατρό επικουρική και όλες οι υπόλοιπες εφημερίες καλύπτονται από μετακινήσεις από το Νοσοκομείο Χανίων και από το Κέντρο Υγείας του Καστελιού, τόνισε η κ. Νταουντάκη εξηγώντας ότι υπάρχει συνάδελφος που κάνει καθημερινά 100 χιλιόμετρα για να εφημερεύσει.

Σχετικά με τη στελέχωση της Πνευμονολογικής κλινικής ανέφερε πως αυτή τη στιγμή οι πνευμονολόγοι είναι μόνο δύο, καθώς ο τρίτος είναι σε άδεια σύνταξης. Όπως εξήγησε, ο ένας εκ των δύο πνευμονολόγων είναι επικουρικός γιατρός, του οποίου η σύμβαση τελειώνει και θα φύγει σύντομα.

"Μας υποχρέωσαν σε αυτή τη συνθήκη και με αυτήν τη στελέχωση να λειτουργούμε δεύτερη κλινική για τα περιστατικά με Covid-19, η οποία απαιτεί προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό, και αυτή η κλινική λειτουργεί χωρίς κανέναν γιατρό", σημείωσε.

"Τάζουν υγειονομική ασφάλεια στον τουρισμό, ενώ δεν έχουμε αναισθησιολόγους να διασωληνώνουν τα περιστατικά Covid" σημείωσε η κ. Νταουντάκη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν μόλις δύο αναισθησιολόγοι, με αποτέλεσμα από τον Φεβρουάριο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να μην πραγματοποιεί τακτικά χειρουργεία.

Όπως ανέφερε, λόγω της έλλειψης σε αναισθησιολόγους, τα μόνα χειρουργεία που γίνονται είναι οι καισαρικές.

Αιχμηρή ανάρτηση Πολάκη

Με αιχμηρή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας τα στατιστικά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών, όπου αποτυπώνεται η μείωση κατά 5.000 υγειονομικούς εργαζόμενους σε σχέση με πέρυσι.

"Σας το είχα πει", αναφέρει σκωπτικά. "Η 'επικοινωνία', η ταϊσμένη με τα Πετσόδεντρα των 70 εκατομμυρίων ευρώ, φτάνει μέχρι ένα σημείο, μετά χτυπάς στο ατσάλινο τείχος της πραγματικότητας. Βγείτε στα μπαλκόνια πάλι".

Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, η κατάσταση στον χώρο της Υγείας θα ήταν πολύ χειρότερη σήμερα εάν, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς, δεν είχαν γίνει προσλήψεις στο σύστημα Υγείας.

"Πού να μην είχαμε προσθέσει, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο δημόσιο σύστημα Υγείας 19.500 εργαζόμενους και κοντά 6.000 από τα εργολαβικά συνεργεία που υπέγραψαν αξιοπρεπείς ατομικές συμβάσεις εργασίας. Να δούμε τι θα κάνατε τώρα", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL