Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος Φαραώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος Φαραώ

Έτσι μου ’ρχεται να παρατήσω το μεροδούλι - μεροφάι στην «Αυγή» και ν’ ανοίξω το δικό μου site. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος δημοσιογράφος θα είμαι που θα αναζητήσω την τύχη μου στον κόσμο του Διαδικτύου. Γι’ αυτό λοιπόν θα στήσω ένα site, θα το ονομάσω livanistiri.gr και θα ξεκινήσω το λιβάνισμα. Κι επειδή θέλω να διατηρήσω τη σοβαρότητα της ιστοσελίδας μου και της υπογραφής μου, θα αποφύγω τον πειρασμό να ασχοληθώ με την κομψότητα του πρωθυπουργού και της συζύγου του και θα καταπιαστώ με πιο σοβαρά θέματα. Έχω, μάλιστα, κατά νου και το παρθενικό μου άρθρο. Θα ξεκινήσω την καριέρα μου ως ηλεκτρονικός εκδότης γράφοντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον νέο «Φαραώ». Το «Μωυσής» και το «Τσόρτσιλ» εξάλλου τα έχουν κατοχυρώσει άλλοι, ικανότεροι συνάδελφοι, οπότε και με το «Φαραώ» θέλω να πιστεύω πως θα βρω κι εγώ μια θέση στη λίστα Πέτσα Νο 2, που, όπως πάνε τα πράγματα με τον κορωνοϊό, σύντομα θα τη βρούμε μπροστά μας.

Με έναν ύμνο θα κάνω πρεμιέρα στο  Ίντερνετ. Με έναν ύμνο στον  Έλληνα πρωθυπουργό, που με «μια κίνηση ματ» κατάφερε να κατατροπώσει τον μπαμπέση Ερντογάν, να επαναφέρει τη νομιμότητα στην ανατολική Μεσόγειο και να κερδίσει παράλληλα τον θαυμασμό και την αιώνια ευγνωμοσύνη του αδελφού αιγυπτιακού λαού, που πολύ σοβαρά το σκέφτεται να του αφιερώσει μια πυραμίδα με το όνομά του. Δεν ξέρω αν εσείς το βρίσκετε υπερβολικό να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά εγώ βλέπω τόσους και τόσους να βιοπορίζονται πλέον με τέτοιου είδους, τέτοιου ύφους και τέτοιου περιεχομένου δημοσιογραφικές ακρότητες. Είναι αυτό το είδος «δημοσιογραφίας» των καιρών μας που ευδοκιμεί στο Διαδίκτυο, με εκατοντάδες ενημερωτικές (;) ιστοσελίδες, που ουσιαστικά πίσω από τον τίτλο τους κρύβουν μονοπρόσωπες εταιρείες, στο γόνατο στημένες, που, χωρίς προσωπικό και πολλές φορές χωρίς καν γραφεία, το μόνο που κάνουν είναι να πουλούν εκδούλευση σε ένα σύστημα εξουσίας που φροντίζει να τους εξασφαλίζει τα «έξτρα» της διαβίωσής τους.

Κι επειδή στον χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης προβλέπεται να έρθουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες, καλό είναι να κάνουμε από τώρα τα κουμάντα μας προσβλέποντας στο κατιτίς μας από την επόμενη λίστα Πέτσα. Λιβανιστίρι τελεία τζι αρ, λοιπόν, και Φαραώ - μπας κι εξασφαλίσουμε κανένα μεροκάματο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL