Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Η "σκουριά" της Δεξιάς...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "σκουριά" της Δεξιάς...

Οι φωτορεπόρτερ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου των Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαρδαλιά, με την επανεμφάνιση του πρώτου στην ενημέρωση, αποχώρησαν. Όπως κατήγγειλαν, το έκαναν ως ένδειξη διαμαρτυρίας εξαιτίας των πρωτοφανών απαιτήσεων που προσπάθησαν να τους επιβάλουν. Έπρεπε να φωτογραφίσουν εντός ολίγων λεπτών και όχι κατά τη διάρκεια όλης της συνέντευξης και να αποχωρήσουν.

Κάτι παρόμοιο δεν έχει ξανασυμβεί, επισημαίνουν οι ίδιοι. Αναφέρουν ακόμη ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που προκαλεί ερωτήματα. Το πρώτο ήταν η κράτηση δύο φωτορεπόρτερ επί ένα πεντάωρο στο αστυνομικό τμήμα, επειδή επιχείρησαν να φωτογραφίσουν τον πρωθυπουργό στην Αντίπαρο...

Τα γεγονότα δεν πρέπει να αγνοηθούν ούτε να υποτιμηθούν και ας φαίνονται "μικρά και ασήμαντα". Η εικόνα και η μετάδοσή της είναι μια από τις βασικές αρχές της ελευθερίας στον Τύπο. Ο περιορισμός και ο έλεγχός της δεν στηρίζουν την ελευθερία του Τύπου. Αντίθετα, την περιορίζουν. Θα πουν ορισμένοι: "Μα κάνετε την τρίχα τριχιά;". Όχι. Κανένα γεγονός, πράξη, ενέργεια, κίνηση που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου δεν πρέπει να μείνει στη σκιά ούτε στην αφάνεια. Για ευνόητους και πολύ συγκεκριμένους λόγους, κατανοητούς από όλους όσοι δεν θέλουν την ενημέρωση ελεγχόμενη.

Αντίστοιχα επιχειρήματα, άλλης "κοπής" όμως, ακούστηκαν και με τη λίστα Πέτσα. Αφορούσαν διαφορετικής κατηγορίας θέμα, ήταν όμως ζήτημα ελέγχου του Τύπου και της ενημέρωσης. Θυμάστε το άθλιο επιχείρημα Πέτσα, "λεφτά πήραν και η 'Αυγή' και η 'Εφημερίδα των Συντακτών' και ο 'Ριζοσπάστης', γιατί φωνάζετε;". Αποδείχθηκε ότι για την καμπάνια δόθηκε συνολικά λιγότερο από 1% στον αντιπολιτευόμενο Τύπο... Αποδείχθηκε και ο στόχος της λίστας. Το "τάισμα" των φιλοκυβερνητικών Μέσων, ακόμα και ανύπαρκτων ή δημιουργηθέντων επί τούτου, για το συνεχές, αδιατάρακτο και σταθερό "λιβάνισμα" της κυβέρνησης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, χθες, ήταν καταπέλτης για την κυβέρνηση. Το σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει σε άλλες στήλες της "Αυγής". Μέχρι χθες αργά το βράδυ, από τον αρμόδιο υπουργό δεν υπήρξε ούτε ένα σχόλιο, καμία αναφορά, απόλυτη σιωπή. Αυτοί που κατανάλωσαν χιλιάδες ώρες για τη λίστα και άλλες τόσες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επέλεξαν τώρα τη σιωπή...

Και στα "μικρά" και στα "μεγάλα" που αφορούν την ελευθεροτυπία και την ενημέρωση αποκαλύπτεται καθαρά ποιος είναι ο στόχος τους και τι πραγματικά θέλουν. Τον έλεγχο και μόνο τον έλεγχο της ενημέρωσης... Η γνωστή "σκουριά" της Δεξιάς.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL