Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Η πανδημία θέλει φαντασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πανδημία θέλει φαντασία

Φαντάσου αύριο το πρωί να μπαίνεις φορώντας μάσκα στον φούρνο της γειτονιάς σου για να πάρεις μια φραντζόλα ψωμί και ο φούρναρης να σε πετάει έξω φωνάζοντας «δεν θα μου κάνεις εσύ το μαγαζί καρναβάλι». Φαντάσου μετά να τηλεφωνείς εσύ αγανακτισμένος στην Πολιτική Προστασία, να λες τα παράπονά σου στον κ. Χαρδαλιά και αυτός να σου λέει να μην ανησυχείς και να σε διαβεβαιώνει πως η Πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και όλα είναι υπό έλεγχο.

Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να βρεθείς σε μια χώρα που τη μία μέρα ένας ιερωμένος πετάει έξω από ναό μια ηλικιωμένη γυναίκα επειδή τόλμησε να εμφανιστεί μπροστά του φορώντας μάσκα και την άλλη μέρα η Πολιτεία εμμέσως να τον δικαιώνει εξαιρώντας όσους εισέρχονται στις εκκλησίες από την υποχρέωση χρήσης ατομικών προστατευτικών μέσων.

Θέλει, όμως, πολλή φαντασία για να αποδεχτείς τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις της Πολιτείας για το τι είναι επικίνδυνο και επιβάλλονται κυρώσεις και τι δεν είναι και τόσο επικίνδυνο, άρα αρκούν κάποιες για τα μάτια του κόσμου συστάσεις.

Είτε με φαντασία είτε χωρίς, είναι ξεκάθαρο πλέον πως κάποιοι ψάχνουν μάσκα για να κρύψουν την αδυναμία τους να διαχειριστούν και να πείσουν τους πολίτες τόσο για τη σοβαρότητα της κατάστασης όσο και για τη σοβαρότητα που διέπει τους ίδιους. Γιατί δεν μπορεί τα επιστημονικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα και να ξανάρχονται τούμπα όλα την επόμενη μέρα και εμείς να πρέπει να πιστεύουμε κάποια διοικητικά στελέχη που έχουν αντικαταστήσει το επιστημονικό επιτελείο του ΕΟΔΥ, που, επιτυχώς ή όχι, είχαν αποκτήσει άλλους κώδικες επικοινωνίας και άλλο βαθμό εμπιστοσύνης με τους πολίτες κατά τη διάρκεια του lockdown.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, άλλος ήταν ο βαθμός εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον κ. Τσιόδρα και άλλη βαρύτητα στον πληθυσμό έχουν τα μία έτσι και μία αλλιώς του κ. Χαρδαλιά, που το μόνο που κάνει είναι να βάζει και να βγάζει μάσκες σε μια καθημερινή προσπάθεια να μπαλώνει επιφανειακά τις τρύπες του κυβερνητικού σχεδίου διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Επιστημονικές επιτροπές ακούμε αλλά επιστήμονες δεν βλέπουμε, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει με γνώμονα το πολιτικό κόστος, που μεταφράζεται σε βλέποντας και κάνοντας στην πλάτη των πολιτών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL