Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Ο Κ. Μητσοτάκης του 2007 δεν έχει θέση στη Ν.Δ. του 2020
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κ. Μητσοτάκης του 2007 δεν έχει θέση στη Ν.Δ. του 2020

Δημοσιογράφος επισκέπτεται τον Ιούνιο του 2007 το γραφείο του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη και του ζητάει να τοποθετηθεί για ένα περιστατικό αστυνομικής βίας σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Ο σημερινός πρωθυπουργός, αφού καταδικάζει το συμβάν και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών, επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο που οι πολίτες μπορούν να παίξουν στην πάταξη του φαινομένου της αστυνομικής βίας επικαλούμενος τη δυνατότητα χρήσης των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου ως μέσων καταγραφής και δημοσιοποίησης τέτοιων περιστατικών.

«Σήμερα, ο κάθε ένας από εμάς, μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, έχει στη διάθεσή του και μια βιντεοκάμερα, άρα τέτοιου είδους περιστατικά βιντεοσκοπούνται με μεγαλύτερη συχνότητα και βγαίνουν στο Διαδίκτυο με μεγαλύτερη συχνότητα και αυτό καταδεικνύει και τον διαφορετικό ρόλο που έχει αποκτήσει το Διαδίκτυο -και ειδικά site όπως το Youtube που επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να μοιράσουν βίντεο- στην πολιτική μας ζωή και στην πολιτική μας επικαιρότητα», λέει χαρακτηριστικά τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η δήλωσή του αυτή βρίσκεται αποθηκευμένη στο προσωπικό του κανάλι Youtube με τίτλο «Δήλωση για τη χρήση βίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας». Πολύ μπροστά για την εποχή του, θα έλεγε κανείς σήμερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν ερχόταν η πολιτική πραγματικότητα του σήμερα, όχι μόνο να τον διαψεύσει, αλλά και να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα μέσω του ανθρώπου που ο ίδιος επέλεξε να υπηρετήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και βάζει στο στόχαστρο του νόμου όσους τολμήσουν στο εξής να σηκώσουν το κινητό τους και να καταγράψουν τον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων οργάνων του νόμου και της τάξης.

Είναι γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πρώτα πολιτικά του βήματα, είχε επιχειρήσει να διαφοροποιηθεί από την παραδοσιακή εικόνα του δεξιού βουλευτή, ενσωματώνοντας στον πολιτικό του λόγο αρκετές δόσεις προοδευτικότητας και φιλελευθερισμού που σήμερα φαντάζουν μακρινό παρελθόν τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση της οποίας ηγείται και συνεχώς κατρακυλά σε ολοένα και πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Μακρινό παρελθόν λοιπόν για τον πρωθυπουργό η δύναμη των κινητών τηλεφώνων και η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των περιστατικών αστυνομικής βίας. Τόσο μακρινό, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης του 2007 δεν θα είχε καμία θέση στη Νέα Δημοκρατία του 2020.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL