Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Βζζζιιιιιν!!!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βζζζιιιιιν!!!

Πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανακοίνωσε κάποιες οκτώ νέες (;) επενδύσεις. Είναι όμως έτσι; Η επένδυση (ξενοδοχείων - κατοικιών στην Ελούντα Κρήτης) είχε εγκριθεί το 2016 (ΦΕΚ 13.7.2016) και υλοποιείται έκτοτε! Το αξιοπερίεργο είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ήδη ανακοινώσει ακόμη μια φορά την «έγκρισή» της. Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα, αυτό που κάνει τώρα είναι... χάρη, κατά παράβαση κάθε λογικής (εγείρονται ενδεχομένως και νομικά ζητήματα), ως ενιαία επένδυση ένα project που πραγματοποιείται σε τελείως απομακρυσμένα μεταξύ τους οικόπεδα. Μάλιστα, οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι αποτελούν ενιαία επένδυση, όπως απαιτεί ο νόμος, επειδή ενοποιούνται λειτουργικά μέσω του παράκτιου μετώπου και τη θαλάσσια ή την εναέρια διασύνδεσή τους και έχουν ενιαία κριτήρια πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Από εκεί και πέρα, για τρεις από τις ανακοινωθείσες επενδύσεις (μαρίνα στη Λευκάδα, τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Κυλλήνη και δύο ξενοδοχεία - τουριστικές κατοικίες στη Μύκονο) είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προετοιμασίας των φακέλων τους επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόλαβαν να μπουν στη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων λόγω ανακοίνωσης των εκλογών. Με άλλα λόγια, η Ν.Δ. τις κράτησε έναν χρόνο στα συρτάρια της.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν επί ημερών της κυβέρνησης, η οποία θα γέμισε τη χώρα από επενδύσεις και η οικονομία θα πήγαινε "βζζζιιιιιν" κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL