Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ο Ραγκούσης εξηγεί στον Χρυσοχοϊδη τι θα πει "εχθροπάθεια" και τι υπεύθυνη αντιπολίτευση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ραγκούσης εξηγεί στον Χρυσοχοϊδη τι θα πει "εχθροπάθεια" και τι υπεύθυνη αντιπολίτευση (Video)

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε στο τέλος της ομιλίας του στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις τι σημαίνει «εχθροπάθεια» για την οποία θρασύτατα κατηγορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχθροπάθεια δεν είναι ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και για τα εργασιακά, τακοινωνικά και για τα οικονομικά θέματα και για όλα.»

«Εχθροπάθεια είναι να δίνει η χώρα σου τη μάχη να λύσει το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με βάση τα εθνικά συμφέροντα με την Βόρεια Μακεδονία και εσείς (δηλαδή αυτοί που εκπροσωπείται σήμερα) να ξεσπούν σε ένα εθνολαϊκιστικό πογκρόμ εναντίον των συμφερόντων της χώρας.»

«Εχθροπάθεια είναι να έχεις μια αξιωματική αντιπολίτευση που σε έχει στηρίξει με αδιανόητο για το παρελθόν και το πολιτικό σύστημα την περίοδο της πανδημίας, που έχει ψηφίσει μαζί σου ΠτΔ που έχει στηριξει την Συμφωνία της ΑΟΖ με την Ιταλία παίρνοντας μέρος του κόστους που συνεπάγεται αυτή η στήριξη και εσείς να μην έχετε πει ούτε μία φορά ένα μπράβο, ένα ευχαριστώ για τη στήριξη και σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά να συνεχίζεις να εχθρεύεσαι και να πολώνεις με ένα τρόπο λαϊκιστικό, χυδαίο για πάρα πολλούς ανθρώπους.»

«Και επειδή μιλάτε για εχθροπάθεια, δεν σας πήρα τηλέφωνο κ. Χρυσοχοϊδη και σας ρώτησα για το περιστατικό στον Έβρο που μιλούσαν τουρκικά ΜΜΕ για νεκρό αν είναι αλήθεια, ή όχι και επειδή το διαψεύσατε εμείς δεν αντιδράσαμε. Δεν βγάλαμε ανακοίνωση. Και αυτό είναι ένα άλλο μοντέλο αντιπολίτευσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής αντιπαράθεσης που δεν σας περνάει από το μυαλό.»

«Μία υποσημείωση, μία αναφορά και μία διαφορά επειδή εγώ είπα «με ποιους κάθεστε δίπλα» και εσείς «ποια σημαία κρατάω»: «Εγώ σε αυτά τα έδρανα καθόμουν και πριν από δέκα χρόνια. Δεν καθόμουν σε αυτά (έδειξε τα έδρανα της αντιπολίτευσης) και τώρα κάθομαι σε αυτά (έδειξε τα κυβερνητικά έδρανα).”

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL