Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Φωνάζει ο κλέφτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωνάζει ο κλέφτης

Του Σχολαστικού

H κατάσταση είναι η εξής. Όλη την Κυριακή τη φάγαμε με την κουβέντα για τον Καλογρίτσα και την τηλεοπτική άδεια που δεν πήρε και τη λιβανέζικη εταιρεία και τέτοια. Άλλο θέμα δεν υπήρξε.

Ολα τα κανάλια και όλα τα σάιτ έπαιζαν την υπόθεση μονοθεματικά. Και φώναζαν για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να φτιάξει ένα δικό του σύστημα και να χειραγωγήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτό είναι ακριβώς η περίπτωση που φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Διότι, ακόμα κι αν ο Καλογρίτσας έπαιρνε τηλεοπτική άδεια, σύστημα χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν προκύπτει.

Ασε που δεν πήρε άδεια.

Αντιθέτως, υπάρχει σήμερα σύστημα χειραγώγησης των ΜΜΕ. Γιατί η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ καθοδηγείται σήμερα από το Μαξίμου.

Και καθορίζει αυτά που πρέπει να συζητάμε: όπως τι παρακράτος που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς τώρα επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Κυρίως όμως καθορίζει αυτά που δεν πρέπει να συζητάμε. Γιατί όλα αυτά που δεν περνάνε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θεωρούνται από τον κόσμο ως ανύπαρκτα γεγονότα.

Και τα ανύπαρκτα γεγονότα δεν συμβάλλουν στο πώς ο κόσμος διαμορφώνει την αντίληψή του για όσα συμβαίνουν γύρω του.

Δεν ακούστηκε, για παράδειγμα, κιχ γι’ αυτά που αποκάλυψε το «Documento» από τους κοριούς της ΕΥΠ. Και που εμπλέκουν πρώην υπουργούς της Ν.Δ. σε τεράστιες βρομοδουλιές που ντρέπεσαι και να τις αναφέρεις.

Για να τα λέμε με το όνομά τους: Δεύτερη υπόθεση παιδεραστίας για τη Ν.Δ.

Σε μια κανονική χώρα, με κανονικά ΜΜΕ, αυτά θα είχαν προκαλέσει χαμό. Εδώ δεν είμαστε κανονική χώρα. Και τα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση. Άρα, το γεγονός είναι ανύπαρκτο.

Οι υπουργοί και τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν όλη την άνεση να βγουν στα κανάλια και να πουν μόνο αυτό που θέλουν να πουν. Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Χωρίς κανείς να τους στριμώχνει με άβολες ερωτήσεις. Και, ακόμα περισσότερο, με συνεχείς διακοπές και επιθετικό ύφος.

Το πώς διαρθρώνεται το σύστημα της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ προκύπτει ξεκάθαρα από τη λίστα Πέτσα.

Τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης -που δεν είναι όλα του ΣΥΡΙΖΑ, να το λέμε αυτό- έχουν πάρει αθροιστικά λιγότερο από 100 χιλιάρικα.

Απομένουν 19.900.000 τα οποία έχουν χωριστεί σε δύο μέρη: ένα έχει μοιραστεί σε χιλιαρικάκια και διχίλιαρα ανά την Ελλάδα. Χαρτζιλικάκι στους τοπικούς μας κολλητούς για να βρίζουν τον Τσίπρα και να αναδημοσιεύουν τις ειδήσεις που πρέπει.

Και ένα έχει μοιραστεί γενναιόδωρα στον Όμιλο Μαρινάκη, τον Όμιλο Αλαφούζου, στο «Πρώτο Θέμα» και σε τρεις - τέσσερις άλλους παρατρεχάμενους Μωυσιόπληκτους. Μιλάμε για πάρα πολλά λεφτά!

Αυτό ακριβώς το σύστημα είναι το ισχυρότατο όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο οποίος ως σοβαρός Μητσοτάκης το χρηματοδοτεί με δικά μας λεφτά.

Μ’ αυτό το σύστημα χτύπησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να την αφήσει να πάρει ανάσα. Από τις εξεγέρσεις για το μακεδονικό και το Μάτι μέχρι τους νεκρούς από τη γρίπη κι από τον Καρανίκα μέχρι την ξαδέρφη του οποιουδήποτε υπουργού.

Δύο με τρεις επιθέσεις - θέματα κάθε μέρα από όλα τα ΜΜΕ μαζί σε συντονισμό. Κανονικός στρατός.

Το ίδιο σύστημα, σαφώς πιο ενισχυμένο πια αφού ο Μητσοτάκης είναι στα πράγματα, μπορεί τώρα να μας πάει σε εκλογές με κεντρικό επίδικο τον κάθε μπατίρη που συνομίλησε με ένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και φρίκη, και α και ου, και πρωτοφανές, και να το παρακράτος των μαδούρων.

Την ίδια στιγμή που σε έναν μήνα έχουν χαθεί 200.000 θέσεις εργασίας, ο τουρισμός καταρρέει και έρχεται κρίση της τάξης του 15%.

Την ίδια στιγμή που τα αποτελέσματα της δεξιάς διακυβέρνησης αποδεικνύονται οικτρά κι ακόμα και δεξιοί δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει και φωνάζουν.

Και την ίδια στιγμή που οι μίζες πάνε κι έρχονται αβέρτα κουβέρτα με συντονιστή το Μαξίμου. Η λίστα Πέτσα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Ο σχολαστικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL