Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.9°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C19.4°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 100%
Εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του / Ήξεις... αφήξεις Θεοχάρη για τη Σουηδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του / Ήξεις... αφήξεις Θεοχάρη για τη Σουηδία

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους του νομού Χανίων, που με ένα πανό του θύμιζαν ότι "Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση", βρέθηκε χθες ο Χ. Θεοχάρης.

Συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσήλθε σε σύσκεψη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με τους φορείς, ενώ συναντήθηκε και με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, που του έθεσαν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα όπως η διαχείριση των παραλιών, οι χρηματοδοτήσεις των δήμων από την απώλεια εσόδων, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο και η αναθεώρηση του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Ποια ήταν η απάντηση Θεοχάρη; Ο τουρισμός "χρειάζεται εσάς, χρειάζεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, χρειάζεται του εργαζόμενους, χρειάζεται κάθε Έλληνα πολίτη" είπε για να ισχυριστεί -μια μέρα μετά την αποχώρηση διαμαρτυρίας εκπροσώπων του Ηρακλείου από σύσκεψη την οποία άφησε στα κρύα του λουτρού για να βγει στα κανάλια- ότι "δεν χωράνε εδώ πολιτικές αντιπαραθέσεις". "Δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα τα πράγματα" υποστήριξε.

Δυο βήματα δε από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Μ. Βολουδάκη επιχείρησε να δικαιολογήσει το διπλωματικό ζήτημα με τη Σουηδία ισχυριζόμενος ότι "η πτήση ήταν προγραμματισμένη από καιρό και είχε μέσα και δημοσιογράφους" και ότι... "σε μια κίνηση καλής θέλησης δεν θελήσαμε να την ακυρώσουμε την τελευταία στιγμή, όταν ήταν η πρώτη πτήση που θα ερχόταν από τη Σουηδία. Δώσαμε λοιπόν ειδική άδεια ώστε να μην δημιουργηθεί ζήτημα σε σχέση με τη σουηδική αγορά" είπε χωρίς να απαντά στο ζήτημα που έθεσε επίσημα η Σουηδία...

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπλανητικά επιχειρήματα

Σε αυτό το φόντο ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε "τον κ. Μητσοτάκη να επιλέξει:  Ή διώχνει τον κ. Θεοχάρη σήμερα κιόλας ή αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό".

"Τα απανωτά λάθη, οι παραλείψεις και οι παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού καταστρέφουν την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όπως φαίνεται δυστυχώς και από τα ρεπορτάζ ξένων μέσων τις τελευταίες ημέρες" επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ και, αφού θύμισε πως "την πιο κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό η κυβέρνηση επιτείνει το μπάχαλο που οι ίδιοι δημιούργησαν", υπογράμμισε ότι:

"Στις απανωτές γκάφες των τελευταίων μηνών, από τα κλεμμένα διαφημιστικά σποτ, την ασυνεννοησία των ελληνικών αρχών στο άνοιγμα των συνόρων με συνέπεια τον διεθνή διασυρμό της χώρας και το χάος με τις ακυρώσεις κρατήσεων έως τις δυσλειτουργικές ηλεκτρονικές φόρμες, ήρθε να προστεθεί η τραγική εικόνα του υπουργού Τουρισμού να προσπαθεί να δικαιολογήσει με παραπλανητικά επιχειρήματα την απευθείας πτήση με Σουηδούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ρόδου".

"Η απομόνωση του κ. Θεοχάρη από την πραγματικότητα και η ανεπαρκής διαχείριση των προβλημάτων του τουρισμού είναι πλέον μη αναστρέψιμη και ναρκοθετεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Φορείς του τουρισμού και εργαζόμενοι παραμένουν αφημένοι στην τύχη τους, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL