Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Aπροκάλυπτα ψέματα Βορίδη για το νομοσχέδιο – όνειδος που καταστρατηγεί το δικαίωμα στη διαδήλωση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aπροκάλυπτα ψέματα Βορίδη για το νομοσχέδιο – όνειδος που καταστρατηγεί το δικαίωμα στη διαδήλωση (Video)

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα γιατί μέχρι χθες βρισκόμασταν στην μηδενική ρύθμιση. Όποιος το ακούμπαγε να τον κάψουμε στο πυρ το εξώτερον γιατί ήταν μία από τις τοτεμικές προσεγγίσεις της Αριστεράς, μία από τις ιερές αγελάδες της Αριστεράς» είπε ο Μ. Βορίδης επιμένοντας ότι δεν υπήρχε καμία ρύθμιση για τις διαδηλώσεις παρόλο που ο Δ. Τζανακοπούλος του επεσήμανε ότι αυτό που λέει είναι ψευδές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι: «Το ζήτημα των 50 ατόμων για να μην διασαλεύεται η κανονικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής είναι ήδη ρυθμισμένο. Προεδρικό διάταγμα που έχει περάσει ο κ. Δένδιας και το έχει περάσει το 2013 και πολλές διαδηλώσεις λίγων ατόμων γίνονται στα πεζοδρόμια» και πρόσθεσε:

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι φασίζουσας έμπνευσης και λόγω του οργανωτή και λόγω της απαγόρευσης των αυθόρμητων διαδηλώσεων. Επί της ουσίας καταστρατηγεί τον πυρήνα του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Είναι ένα νομοσχέδιο όνειδος το οποίο ταιριάζει απολύτως στην πολιτική ιδεολογία του κ. Βορίδη και των συν αυτώ στην συγκεκριμένη πτέρυγα της Ν.Δ. όμως ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χρυσοχοϊδη αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά».

Να σημειωθεί ότι χθς στην Βουλή καμία απάντηση δεν θέλησε να δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης (αντί αυτού γέλαγε ειρωνικά) όταν ο Γ. Ραγκούσης του έδειχνε τις φωτογραφίες κατά εφαρμογή του πρ. διατάγματος Δένδια που έδειχναν ολιγάριθμες διαδηλώσεις σε πεζοδρόμια. Καλές οι προφάσεις αλλά αντικρούουν με την πραγματικότητα.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL