Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ / Η εαρινή σύναξη των βρυκολάκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ / Η εαρινή σύναξη των βρυκολάκων

Η κυβέρνηση έδειξε τα δόντια της αυτή την εβδομάδα θυμίζοντάς μας αξέχαστες εποχές του μεγαλείου της μαύρης Δεξιάς. Μάταια περιμέναμε τη λίστα Πέτσα να δοθεί στη δημοσιότητα από μέρα σε μέρα. Αντί για ποσά και μέσα, ακούσαμε παράνομες ηχογραφήσεις και λέξεις από το μακρινό 1980 επανεμφανίστηκαν στη δημόσια σφαίρα: «υποκλοπές», «βρόμικο '89», «κασέτα».

Όλο το τηλεοπτικό επιτελείο, ο βαρύς προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Βορίδης, Γεωργιάδης, Λαζαρίδης, Βρούτσης, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου, μετρήθηκαν με την κρισιμότητα της κατάστασης και έβαλαν τα μέγιστα με μοναδικό στόχο το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Έτσι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού πρώτα υπερασπίστηκε μέχρι δακρύων την ελευθερία και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων σκίζοντας τα ιμάτιά του για το κατάπτυστο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε κατά δημοσιογράφου όταν του θύμισε ότι ολοκληρώνεται στις ΗΠΑ η έρευνα του FBI για τη Novartis και ότι υπάρχει το όνομά του σε έγγραφο του FBI.

Έξαλλος ο Γεωργιάδης, απείλησε με αγωγή τον δημοσιογράφο. Την επόμενη μέρα ήρθε η απόφαση από τις ΗΠΑ για τη Νοvartis, που συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. σε συμβιβασμό, ενώ τα 310 εκατ. αφορούσαν αποκλειστικά παράνομη δραστηριότητα στην Ελλάδα την περίοδο Σαμαρά.

Τζάμπα. Ολόκληρη Προανακριτική έστησαν για να πείσουν για τη «σκευωρία». Όσες κασέτες Μιωνή και αν βγάζουν, το σκάνδαλο δεν καλύπτεται.

Ο Γεωργιάδης απείλησε δημόσια (ΑΝΤ1) την εισαγγελέα Διαφθοράς, που τον ελέγχει, παραβιάζοντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών και προσβάλλοντας τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Αλλά δεν φταίει αυτός... φταίει ο Πολάκης, μας είπαν Λαζαρίδης και Κοττάκης.

Αυτά κάνουν και θα τρέχει ο Άδωνις στα κανάλια να απειλεί με μηνύσεις Τραμπ και FBI.

Ο Λαζαρίδης όχι μόνο κάλυψε τον Γεωργιάδη αλλά, αφαιρώντας κάθε θεσμικό ρόλο από την εισαγγελέα Διαφθοράς, μας είπε ότι πρέπει «να τιμωρηθεί» «σαν απλός πολίτης». Γιατί; Ποιο το μέγα αδίκημα; Ότι ερευνά τον Γεωργιάδη, ενώ τον Σαμαρά τον έβαλε αρχείο.

Γεωργιάδης σε Παππά: «Είστε μια σπείρα, δεν είστε κόμμα εσείς», Λαζαρίδης: «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς θα γίνει άρθρο του Ποινικού Κώδικα». Πολύ του άρεσε αυτό του Λαζαρίδη και το είπε δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Γ. Λοβέρδος: «Βρομιά εις βάρος του πολιτικού συστήματος αυτό που κάνετε» Λίγα μόνο από όσα ακούστηκαν.

Κεγκέρογλου, Βλάχος, Καρανικόλας επιτέθηκαν με μανία στον ΣΥΡΙΖΑ ζητιανεύοντας για λίγη προσοχή και αγάπη από τα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψαν. Μάταια όμως περιμένουν και αυτούς και τους ψηφοφόρους, όσο συναγωνίζονται για έναν ρόλο στην αυλή του Μητσοτάκη.

Ποτέ δεν θα είναι ικανοποιημένοι οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι τους από τις απαντήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν θα απαντούν «σωστά» και «όπως πρέπει» με βάση τις αλήθειες της Ν.Δ. που εκείνοι θέλουν να ακούσουν. Στην Προανακριτική των καναλιών, οι ένοχοι είναι προαποφασισμένοι.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL