Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Τραπεζικά δάνεια κατά φαντασίαν...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Τραπεζικά δάνεια κατά φαντασίαν...

Δίνουν και παίρνουν οι διαφημίσεις των τραπεζών για το επιχορηγούμενο μέχρι 80% δάνειο από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

«Κρίνουμε σε 48 ώρες τις αιτήσεις» διακηρύσσει η κατά 40% και πλέον ανήκουσα στο κράτος «μεγάλη μας φίλη». Ενώ όλες διαφημίζουν ακόμη και τώρα το «προϊόν».

Και πραγματικά έχουν σπεύσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες να καταθέσουν αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, όμως, η απευθείας επαφή με την τράπεζα είναι... οδυνηρή. Όλοι σου λένε: «Μην υποβάλεις αίτηση, έχουμε εξαντλήσει το πλαφόν μας».

Τότε γιατί συνεχίζουν τη διαφήμιση; Έχουν λεφτά για πέταμα; Ή μήπως δεν πάνε και τόσο πολύ χαμένα; (Οι υποθέσεις εργασίας, δικές σας.)

Η ίδια η Αναπτυξιακή Τράπεζα με ανακοίνωσή της λέει στους ενδιαφερόμενους να μη βάζουν... μέσο γιατί θα τηρηθεί απολύτως η σειρά προτεραιότητας (η οποία είναι ηλεκτρονική και κατά συνέπεια όντως μπορεί να τηρηθεί).

Από την άλλη, οι καταγγελίες πέφτουν βροχηδόν.

«Ποιες 48 ώρες; Έχω υποβάλει αίτηση εδώ και 12 ημέρες και κανείς δεν με ενημέρωσε τι γίνεται». Ουδείς ενημερώνεται για την τύχη της αίτησής του (χάθηκε δηλαδή ένα έστω τυπικό μηνυματάκι του στυλ: «Σας ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις»).

Τα λεφτά που δίνονται είναι κρατικά κατά το μέγιστο ποσοστό. Και οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δώσουν λογαριασμό όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, πόσα και σε ποιους... Απλά πράγματα.

Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι έσχατο: Την περίοδο, για την ακρίβεια το επτάμηνο, που προηγήθηκε του κορωνοϊού, οι χορηγήσεις των συστημικών τραπεζών συρρικνώθηκαν κατά 15 δισ. ευρώ περίπου. Τώρα πώς, κατά τον Μητσοτάκη, μέχρι τον Μάρτιο η χώρα βρισκόταν σε «ορμητική ανάπτυξη» ενώ υπήρχε τρελή πιστωτική συρρίκνωση, μόνον οι περί τον πρωθυπουργό οικονομολόγοι μπορούν να το απαντήσουν και να βάλουν λόγω της επίλυσης αυτής της δύσκολης εξίσωσης και υποψηφιότητα για... Νόμπελ Οικονομίας

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL