Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Τα έγγραφα από την Αμερική «δείχνουν» Σαμαρά (Video)

Στο έγγραφο που διάβασε ο Δ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι δεν αναφέρεται μόνο σε μέλη της κυβέρνησης, αλλά και στον τότε πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά.

«Θα με στείλουν ειδικό δικαστήριο, εκεί θα έρθει ο κ. Σαμαράς να απαντήσει» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Mega, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Νοιώθω δικαιωμένος με την βούλα του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (γιατί πήγε εκεί να γίνει μια παραπληροφόρηση) διότι αποδείχθηκε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων και από τις ΗΠΑ. Επανέλαβε ότι πρόκειται για το "μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους" και μάλιστα διεθνές

Νωρίτερα αποκάλεσε τα έγγραφα αυτά ως "απόδειξη της αθωότητάς του".

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι τα χαρτιά που ήρθαν θα πάνε στην Δικαιοσύνη και θα τα δουν.

Συνέχισε διαβάζοντας απόσπασμα από το εν λόγω έγγραφο στο σημείο που αναφέρεται σε «αλλοδαπό αξιωματούχων» και λίγο παρακάτω που όπως εκτιμά ο Δ. Παπαγγελόπουλος αποτυπώνεται ότι οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο δυο τρείς υπουργούς αλλά "δείχνουν" τον τότε πρωθυπουργό, Αν. Σαμαρά.

«να εξασφαλίσουν οποιοδήποτε παράνομο πλεονέκτημα και να παραπλανήσουν τον ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης κυβέρνησης, δηλαδή της ελληνικής και ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να παραβιάσουν αποφάσεις της ως άνω κυβέρνησης».

«Ξεπερνάει τους τρεις υπουργούς 2012 – 2015 που είναι μέλη της κυβέρνησης γιατί δεν λέει μέλη της κυβέρνησης αλλά κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς να μας πει γιατί δεν ήρθε να καταθέσει στην προανακριτική να υποστηρίξει τη μήνυσή του».

Κατ. Μπρέγιαννη

Εκτενέστερο απόσπασμα από τη συνέντευξη

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις