Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Παρακράτος «downsize»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρακράτος «downsize»

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ημιάνεργοι δικαιούχοι των 534 ευρώ έμειναν 50 μέρες χωρίς χρήματα. Και περίμεναν άλλες 10 μέρες για να μοιράσει το επίδομα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Σε κανένα κανάλι δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Ούτε για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ούτε, φυσικά, για την κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες, με δάνεια, με ενοίκια, με παιδιά που σπουδάζουν.

Προχθές μια από τους δικαιούχους του επιδόματος, η μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος, με κομμένο ρεύμα στο σπίτι, είδε το παιδί της να λιποθυμάει από την πείνα.

Και εδώ καμία αναφορά από τα ΜΜΕ.

Σήμερα οι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοί της, εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, έμαθαν, μέσω της διευκρινιστικής εγκυκλίου του υπουργού Εργασίας, ότι όχι μόνο δεν θα δουλέψουν στα -εποχικά- καταλύματα, αυτά που δεν έχουν δωδεκάμηνη λειτουργία, αλλά θα μείνουν και χωρίς την παραμικρή επιδοματική πρόνοια από το φθινόπωρο και μετά.

Δηλαδή θα κληθούν να ζήσουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Χωρίς μισθό το επίμαχο πεντάμηνο του τουρισμού, όπου κάθε χρόνο "χτίζεται" το πραγματικό οικογενειακό "κομπόδεμα" για να βγει η χρονιά, αλλά και χωρίς επίδομα ανεργίας για να "βγει" ο χειμώνας που έρχεται.

Ούτε αυτή η είδηση ενδιέφερε τα κανάλια, αλλά και την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Καμία αναφορά για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν το λεγόμενο «downsize».

Αόρατη και η ζοφερή πραγματικότητα.

Η πρόβλεψη από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για 16% ύφεση στο β' τρίμηνο του 2020 πιστοποιεί ότι την επόμενη διετία η οικονομία και η εργασία, οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας, το εισόδημα εκατομμυρίων ανθρώπων, επαγγελματιών και εργαζομένων έχουν μπει ήδη σε διαρκή καραντίνα.

Από προχθές όμως είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς απόκρυψης και αντιστροφής της πραγματικότητας. Γιατί εκεί στοχεύει η γενικευμένη επίθεση με λάσπη, ψέματα και κασέτες που αναβιώνουν το νοσηρό κλίμα του '89.

Βιώνουμε ένα πολιτικό και, βέβαια, επικοινωνιακό «downsize» με οδηγό τα πενηντάευρα της "λίστας" Πέτσα. Όλα τα σφυριά χτυπούν συντονισμένα για να αποδομήσουν τηΔημοκρατία, την Αριστερά, την πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Το παρακράτος ιστορικά πέφτει με πάταγο. Και πρώτοι καίγονται οι εμπνευστές της φάρσας και οι συνεργοί τους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL