Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Δυο Μητσοτάκηδες δρόμος...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυο Μητσοτάκηδες δρόμος...

Δεν είναι πρώτη φορά που η «αγία οικογένεια» διολισθαίνει σε μεθόδους που μόνο με τη δημοκρατία και τη διάκριση των εξουσιών (για την οποία κόπτονται μεγαλοφώνως οι υπουργοί της κυβέρνησης) δεν έχουν να κάνουν.

Από τις κασέτες του Μαυρίκη και το «βρόμικο ’89» (και ας μην ενοχλούνται κάποιοι φίλοι με τον παραλληλισμό) μέχρι το 2020, δυο... Μητσοτάκηδες δρόμος. Δυο μικρές κουκίδες στην πορεία της Ιστορίας.

Ποιος θυμάται τους πρωταγωνιστές και τα πρακτόρια με τις «φοβερές αποκαλύψεις» που ανάγκασαν μέχρι και τους δικαστές, τότε, του Ειδικού Δικαστηρίου να τους στείλουν στον αγύριστο; Κανένας. Αναλώσιμοι ήταν για να κάνει ο τότε πρωθυπουργός τη δουλειά του (αυτό ως μικρή υπόμνηση σε κάποιους... «ξαναμμένους»).

Αλλά δεν είναι η δεύτερη φορά που η «αγία οικογένεια» χρησιμοποιεί δύσοσμες μεθόδους. Είναι η τρίτη. Η πρώτη δεν ήταν με την (ανύπαρκτη στην ουσία) υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ; Τότε που ο πατήρ του σημερινού πρωθυπουργού με άρθρο του στην «Ελευθερία» χαρακτήριζε με σαφές το υπονοούμενο «σπουδαρχήδες» τον Μακάριο και τον Αν. Παπανδρέου υποστηρίζοντας τα αμερικανικά σχέδια για την Κύπρο, λίγο μετά το περίφημο “Fuck your constitution” του τότε Αμερικανού Προέδρου προς τον Γ. Παπανδρέου όταν του είπε ότι δεν μπορεί να δεχτεί διχοτόμηση της Κύπρου επειδή το ελληνικό σύνταγμα απαγορεύει την παραχώρηση εθνικού εδάφους; Για να ακολουθήσει η ΑΣΠΙΔΑ για την εξουδετέρωση των αντιαμερικανικών δυνάμεων στο Κέντρο και την πριμοδότηση της αποστασίας. Μετά η Χούντα και η τραγωδία και η διά της τουρκικής εισβολής διχοτόμηση του μαρτυρικού νησιού.

Τώρα θα μου πείτε «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»; Όχι βεβαίως. Αλλά πιθανώς να... εκπαιδεύουσι. Γιατί το με «όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις» πάντα έχει βάση. Και όταν ζεις σε τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον...

Και τι άλλο παρά επανάληψη τακτικών και μεθόδων του βρόμικου παρελθόντος δεν ήταν όλη η εκστρατεία περί προδοσίας στη Συμφωνία των Πρεσπών; Ο ίδιος εσμός παρακρατικών, τα ορφανά του Παττακού και του Παπαδόπουλου δεν χρησιμοποιήθηκαν;...

Όμως υπάρχει κάτι ακόμη πιο εξοργιστικό Το πόσο γρήγορα ξέχασαν και την ΑΣΠΙΔΑ και το «βρόμικο ’89» κάποιοι από αυτούς που το υπέστησαν... Τόσο πολύ τυφλώνει ο πόθος για εξουσία (έστω και από καραμπόλα);

Στάθης Σχινάς

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL