Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα δύο πρόσωπα

Η πρώτη εκδοχή: Πρόκειται για μεγάλο κοπρίτη. Όλη μέρα γυρνάει με το 4x4 ή περνά άπειρες ώρες στο Facebook. Χώνεται παντού. Επεμβαίνει με σχόλια, ύβρεις, γλειψίματα. Ξέρει τα πάντα, κυρίως για τα επιδόματα

Η πρώτη εκδοχή: Πρόκειται για μεγάλο κοπρίτη. Όλη μέρα γυρνάει με το 4x4 ή περνά άπειρες ώρες στο Facebook. Χώνεται παντού. Επεμβαίνει με σχόλια, ύβρεις, γλειψίματα. Ξέρει τα πάντα, κυρίως για τα επιδόματα. Ποιο μειώθηκε, πώς μπορεί να τρυγήσει κάποιο άλλο, άπιαστο. Πολλά επιδόματα είναι σχεδόν εικονογραφικά. Κρυμμένα, αόρατα, τα δικαιούται όποιος γεννήθηκε Μάρτη και λέγεται τάδε. Ο τύπος είναι ξεφτέρι. Είναι 55 χρόνων, είναι σχεδόν δέκα χρόνια συνταξιούχος, μαζεύει ό,τι επίδομα πετάει, διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ η σύζυγος σε δημόσια δομή - είχε τα μόρια.

Πίεζε σαν τρελός να μπει κάπου. Σε μια Αρχή. Σ’ ένα Δ.Σ. Δεν του έγινε το χατίρι. Αυτός λοιπόν, ο απόφοιτος (κάποιας) σχολής μονιμάδων, ο ήδη εδώ και μια δεκαετία συνταξιούχος, ο τύπος με το τεμπέλικο, υπερτροφικό εγώ, ο θαμώνας του Facebook, άρχισε να διαμαρτύρεται, σταδιακά πέρασε στις ύβρεις, κατέληξε στην λύσσα καθ’ όλη τη συριζαϊκή περίοδο. Αρχομανής, πρόεδρος κάποιου συλλόγου, έβγαζε ανοιχτές επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων, στους βουλευτές κ.λπ. Είχε πλανητικό ύφος, απηύθυνε διαγγέλματα: «Εξοχότατε» μπλα, μπλα, μπλα. Κάθε βδομάδα και διάγγελμα. «Προσφυγικό», «απάτριδες», «επίδομα» που δικαιούται κ.λπ. Αποκρουστικό ακροδεξιό φυντάνι, που απλώς ήθελε το ξεροκόμματο και ευτυχώς δεν του δόθηκε.

Η δεύτερη εκδοχή: Απόφοιτος Ανώτατης Στρατιωτικής Σχολής, έκανε καριέρα σε προωθημένες μονάδες με όλα τα ενδιάμεσα στάδια επιμορφώσεων, αλεξίπτωτα, ανορθόδοξα, είχε τη φήμη δίκαιου και έξυπνου διοικητή στον οποίο δεν πέρναγε το ρουσφέτι. Συνταξιοδοτήθηκε νωρίς. Έπιασε τ’ αμπέλια του πατέρα του. Χόμπι στην αρχή, άρχισε να διαβάζει, έμπαινε στα ειδικά σάιτ, κατάφερε να κάνει βιολογική παραγωγή. Άρχισε να οινοποιεί, στην αρχή φοβερές αποτυχίες, έφερε οινολόγους, σιγά - σιγά τα κατάφερε. Πήρε τα διπλανά κτήματα, νοίκιασε κι άλλα, έχει αξιόλογη παραγωγή, εξαιρετικά βελτιούμενο οίνο, βιώσιμη μονάδα. Στήριζε και η γυναίκα του - οδοντίατρος, ήξερες ότι κάθε σφράγισμα πήγαινε στα κλήματα. Μπήκε σε πρόγραμμα, προμηθεύτηκε καινούργιο, hi-tech εξοπλισμό, αποκατέστησε με αρχιτεκτονική μελέτη μέσα στο κτήμα δύο παλιά αγροτικά καλύβια, έφτιαξε ένα μικρό θεατράκι στο πρανές ανάμεσα στις παλιές πεζούλες. Το καλοκαίρι, σούρουπο, έρχονται επισκέπτες, ακούνε Καλομοίρη για μικρή ορχήστρα. Το φεγγάρι βγήκε, πίνεις μια γουλιά λευκό, αισθάνεσαι τους φίλους, τον κόσμο, έπιασε αέρας, δρόσισε. Εκλέχτηκε αυτοδιοικητικός. Εκ παραδόσεως δημοκράτης δεξιός.

Μαντέψτε ποιον διορίσανε στο Δ.Σ. κάποιου δημόσιου φορέα.

Πριν από λίγες μέρες επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Έχωσαν τον κόπρο, κάπου, άρχισε τις περιοδείες, τις φωτογραφίσεις, τις αναρτήσεις. Γυρνάει, μιλάει, απευθύνεται. Πήρε και ευμενή μετάθεση η σύζυγος με ελάχιστη προϋπηρεσία. Ένας «άριστος» που απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνώρισε την αξία του.

Ο άλλος, ο εκλεγμένος, ο βιοκαλλιεργητής, ο παραγωγός, ο επιμορφούμενος, ξυπνάει χάραμα. Αρχίζει τη δουλειά, «ξεραίνεται» αργά τη νύχτα. Έχει πολύ μικρό δάνειο, έχει εκμεταλλευτεί όλες τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, τον ευνόησαν θεσμικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, έχει χώσει όλο το εφάπαξ στ’ αμπέλια, στις πρέσες, στους επιστήμονες. Τρέχει στον δήμο, αν και δεξιός ψήφισε δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ (αυτό λέει και τον πιστεύω), θεωρεί λογικά αυτά που λένε τα αγροτικά στελέχη. «Σας λείπει η οργάνωση, ήσασταν άσχετοι, αλλά είστε πολύ πιο καθαροί».

Το σύστημα «θέλει» τον πρώτο. Είναι ταγμένος πραιτοριανός και, ως τεμπέλαρος, αρχομανής, θα είναι πάντα εξαρτώμενος.

Η πραγματική ζωή θέλει τον δεύτερο. Ποιος αποτελεί τον στρατηγικό συνομιλητή για την Αριστερά;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο