Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
"Αφωνία" από τον Κυρ. Μητσοτάκη / Σιωπούν ενώ ταΐζουν τα «δικά τους παιδιά» με δημόσιο χρήμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αφωνία" από τον Κυρ. Μητσοτάκη / Σιωπούν ενώ ταΐζουν τα «δικά τους παιδιά» με δημόσιο χρήμα

Των Κατερίνας Μπρέγιαννη και Νίκου Σβέρκου

Ούτε μία λέξη δεν βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σχολιάσει στη Βουλή το πλήθος καταγγελιών για την περίφημη «λίστα Πέτσα» με ΜΜΕ που έλαβαν κρατική διαφήμιση κατά την πρόσφατη καμπάνια για τον κορωνοϊό. Η σιωπή του πρωθυπουργού συμπληρώνεται από τα αντιφατικά ψελλίσματα του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ η κυβέρνηση συνολικά αρνείται να δημοσιοποιήσει τα ακριβή ποσά που δόθηκαν σε καθένα από τα μέσα που έλαβαν δημόσιο χρήμα.

Η στάση των κυβερνώντων γεννά ερωτήματα, ενώ προκύπτουν καθημερινά πολλές νέες καταγγελίες, που εμπλέκουν μέχρι και συγγενικά πρόσωπα βουλευτών της Ν.Δ.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για γνωστό ραδιοφωνικό όμιλο της Θεσσαλονίκης, που φέρεται να έλαβε το ιλιγγιώδες ποσό των 200.000 ευρώ για ένα αθλητικοενημερωτικό και ένα μουσικό ραδιόφωνο. Την ίδια ώρα, τα χρέη της ιδιοκτησίας φαίνεται να φτάνουν τα 4,5 εκατ. προς ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ιδιοκτησία του χρωστά και πολλά χρήματα στους εργαζόμενούς του.

Όσον αφορά δε την «αξιοπιστία» στην οποία ομνύει ο Στέλιος Πέτσας, το συγκεκριμένο ενημερωτικό ραδιόφωνο φέρεται να έχει καταγγελθεί στο ΕΣΡ για ρατσιστικές αναφορές, ενώ φιλοξενούσε διαρκώς «ειδικούς» που ισχυρίζονταν πως ο κορωνοϊός είναι μια απάτη.

O ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ:

Κουτοπονηριές και μισές αλήθειες

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συνηθίσει, έχει εθιστεί πλέον στις κουτοπονηριές και τις μισές αλήθειες. Επίσης, αναγάγει την παραπλάνηση σε τέχνη για να θολώνει συνεχώς τα ήδη θολωμένα νερά της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση 76 συναδέλφων μου και η γεωγραφική λίστα των μέσων που έλαβαν χρήματα από το πακέτο - φάντασμα των 20 εκατ. ευρώ καθώς και η ακραία αντιδημοκρατική επιχειρηματολογία για τη μεθόδευση όσων δεν πήραν χρήματα αποδεικνύουν ότι η υπόθεση «Στόματα ερμητικά κλειστά» του κυρίου Πέτσα είναι εξαιρετικά σκοτεινή.

Γι’ αυτό και απαιτούμε άμεσα τη δημοσιοποίηση των κριτηρίων και των ποσών που έλαβε κάθε μέσο, έτσι ώστε να καταλάβει κάθε Έλληνας πολίτης το πώς διαχειρίζονται τα χρήματα των πολιτών.

Και το δεύτερο σημείο που πρέπει να μας εξηγήσει άμεσα ο Στ. Πέτσας είναι το από πότε μια διαφημιστική εταιρεία που προσλήφθηκε προνομιακά από την κυβέρνηση μπορεί να αξιολογεί το δημοσιογραφικό έργο ενός μέσου ενημέρωσης έτσι ώστε στη συνέχεια να αποφασίζει αν θα επιδοτηθεί ή όχι.

Η συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει κραυγαλέα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα ανταγωνιστικά ραδιόφωνα λέγεται πως έλαβαν μικρότερα ποσά, ενώ είναι απόλυτα συνεπή με τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενούς τους, είναι υγιείς επιχειρήσεις και με μεγαλύτερη ακροαματικότητα.

Στη «λίστα Πέτσα» φιγουράρει και ο τηλεοπτικός σταθμός του Νομού Σερρών Δίκτυο, συμφερόντων της οικογένειας της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ελένης Αραμπατζή. Το Δίκτυο έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα καθώς η υφυπουργός έχει βρεθεί πολλάκις ενώπιον δικαστηρίων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και για απλήρωτα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται επίσης πως στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιλαμβάνεται και μια παντελώς άγνωστη ενημερωτική ιστοσελίδα που, σύμφωνα με το «Documento», εμφανίζεται να συνδέεται με τον κουμπάρο του Στέλιου Πέτσα και βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση και τη σύζυγό του, εξίσου κουμπάρα του, δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά.

Τα περίεργα κριτήρια δεν αποτελούν όμως προνόμιο της περιφέρειας. Πολλές απορίες έχει προκαλέσει στους παροικούντες τον Πειραιά το γεγονός ότι εφημερίδα της πόλης που κυκλοφορεί στα περίπτερα επί χρόνια έμεινε εντελώς εκτός χρηματοδότησης, ενώ αντίθετα σε άλλες ιστοσελίδες του Πειραιά έλαβαν από 2.000 έως 5.000 ευρώ.

Οι αντιδράσεις πάντως για τις τακτικές του Μαξίμου και το «τάισμα» άγνωστων ή ανυπόληπτων μέσων ενημέρωσης δεν περιορίζονται μόνο στην αντιπολίτευση. Ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης μιλώντας στο Kontra ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που μοιράστηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσω της καμπάνιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν καταγγελίες από όλη την Ελλάδα και σχεδιάζουν να καταθέσουν άμεσα σχετική ερώτηση στον Στέλιο Πέτσα. Ήδη ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ρωτά την Κομισιόν μεταξύ άλλων εάν γνωρίζει το αν, και πώς, τηρήθηκαν οι αρχές για την αποτροπή φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL