Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Καμπανάκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμπανάκι

Για τον λόγο αυτόν μια κακή τουριστική χρονιά ισοδυναμεί με μια χρονιά με κακή σοδειά στον προβιομηχανικό κόσμο: μεγάλη δοκιμασία, με άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ο κορωνοϊός, η πανδημία και το σχεδόν παγκόσμιο λοκντάουν δεν μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί. Ο κορωνοϊός "χαρίστηκε" στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, και δεν είχε πολλά κρούσματα ούτε πολλούς θανάτους. Το πειθαρχημένο λοκντάουν σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Σε αυτό το διάστημα των τριών μηνών καραντίνας η κυβέρνηση είχε τον χρόνο να σχεδιάσει και να προετοιμάσει την πολιτική με την οποία θα έσωζε το φετινό τουριστικό καλοκαίρι. Όμως δεν το έκανε.

Αντιθέτως, έκανε αυτά που ξέρει να κάνει. Να σπάει κεφάλια, να διασπαθίζει δημόσιο χρήμα, να κάνει απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, να νομοθετεί ούτως ώστε οι εργαζόμενοι -και αυτοί του τουρισμού- να πληρώσουν οι ίδιοι την κρίση αντί για τα αφεντικά τους.

Και φτάνουμε μια εβδομάδα πριν το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", που σημαίνει χωρίς τεστ στα αεροδρόμια, να διαπιστώνουμε ότι το άνοιγμα του τουρισμού γίνεται με υψηλού κινδύνου εκπτώσεις στο υγειονομικό σκέλος, που εγκυμονούν κινδύνους.

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, κυρίως τα αεροπορικά, πρέπει να λειτουργήσουν ως καμπανάκι.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL