Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πρώτο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, η ανάπτυξη «φρέναρε» εντυπωσιακά, περιοριζόμενη στο 1%, σε σχέση με το 2,3% του προηγούμενου τριμήνου.

Και το «φρενάρισμα» αυτό συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, καταλήγοντας σε ύφεση 0,6%. Που σημαίνει ότι οι άριστοι, που υποσχέθηκαν ανάπτυξη 4%, πήγαν σε έξι μήνες την οικονομία από το 2,3% στο -0,6%. Και αυτό ελάχιστη σχέση έχει με τον κορωνοϊό.

Τώρα ακούγεται καταγέλαστος ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι η Ελλάδα παίρνει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση «επειδή ο Κ. Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Αποδεικνύεται ότι αυτοί που αυτοδιαφημίζονταν ως στοχοπροσηλωμένοι αναπτυξιακοί μάστορες τα έχουν κάνει μαντάρα.

Ο κορωνοϊός είναι η ελπίδα τους να τα κουκουλώσουν και να μην εκτεθούν. Γιατί είναι προφανές ότι το τελευταίο που τους ενδιέφερε ήταν η ανάπτυξη.

Το πρόβλημα είναι ότι στα χέρια αυτών των τύπων βρίσκεται αυτή τη στιγμή η οικονομία, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή.

Ας ξανασκεφτούμε υπό το πρίσμα των παραπάνω τις επιλογές που έχουν κάνει για την οικονομία, το απίστευτο ρίξιμο στην εργασία, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Και ας καταλάβουμε για ποιους δουλεύουν. Όχι πάντως για τον κόσμο που αγωνιά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL