Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ο ψεύτης κ. Βρούτσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Τι έχουμε δει ώς τώρα: Πρώτον, η κυβέρνηση αρνήθηκε να εγγυηθεί τις πλήρεις αποδοχές των εργαζομένων, όπως έκαναν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεύτερον, άνοιξε τον δρόμο για τη μετατροπή συμβάσεων πλήρους σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Τρίτον, αρνήθηκε να δεσμευτεί για απαγόρευση απολύσεων. Τέταρτον, μετά την άρση της καραντίνας γενίκευσε τη μείωση των μισθών κατά 20%, μέτρο που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε προκαλέσει μαζικό ξεσηκωμό.

Σε συνέχεια όλων αυτών, η κυβέρνηση επιτρέπει τώρα τον δανεισμό των επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση, χωρίς να θέτει ως προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Αυτό είναι πρωτοφανές. Είναι μια σκανδαλώδης παραχώρηση προς τους εργοδότες και μια κατάμουτρη προσβολή σε εκατοντάδες χιλιάδες επισφαλείς εργαζόμενους που θα είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης.

Ο υπουργός Εργασίας, που χρεώνεται με το καραμπινάτο σκάνδαλο της κατάρτισης και με το επικοινωνιακό πυροτέχνημα των ηλεκτρονικών συντάξεων, που μάζεψε μετά τις αποκαλύψεις της “Αυγής”, αποδεικνύεται πλέον ένας κοινός ψεύτης.

Ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας, στις επιχειρήσεις που θα λάβουν κρατική στήριξη, θα παραμείνει σταθερός. Οι σημερινές αποκαλύψεις της “Αυγής” τον διαψεύδουν.

Δεν είναι αστείο. Είναι η αντίληψή τους για το μέλλον της χώρας. Αντίληψη αντικοινωνική και επικίνδυνη. Ας καταλάβουμε ότι δεν θα σταματήσουν αν ο ίδιος ο κόσμος της εργασίας δεν τους αναγκάσει να σταματήσουν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL