Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Μετά το Μετρό ιδιώτη και στο Μητροπολιτικό Πάρκο Π. Μελά προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά το Μετρό ιδιώτη και στο Μητροπολιτικό Πάρκο Π. Μελά προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Ιάσων Μπάντιος 

Μια μέρα μετά το «κλείσιμο ματιού» του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στους ιδιώτες εργολάβους αναφορικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκλεισε από τη Θεσσαλονίκη ξανά το μάτι στους ιδιώτες, αυτή τη φορά σε σχέση με την διαχείριση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε από το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη για να έχει, όπως ο ίδιος είπε, «συναντήσεις με τους φορείς της πόλης έτσι ώστε να σιγουρευτώ ότι τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε καθορίσει τηρούνται, και τηρούνται στο ακέραιο». Το μεσημέρι προχώρησε σε δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς όμως να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευση ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης  θα λειτουργήσει πλήρως τον Απρίλιο του 2023, ενώ όπως είπε, «στον σταθμό Βενιζέλου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση και την μελλοντική επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψη του στον σταθμό της Βενιζέλου ανακοίνωσε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του ιδιώτη που θα λειτουργεί το Μετρό, όταν και εφόσον ολοκληρωθεί (δείτε σχετικά εδώ).

Για τις αστικές συγκοινωνίες ο πρωθυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος, ενώ επιχείρησε να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα που δημιούργησε η κυβέρνηση του. Πιάστηκε αδιάβαστος γιατί παρουσίασε ως «καινούργια» τόσο τα μεταχειρισμένα λεωφορεία δεκαετίας που θα αγοράσει από την Λειψία ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο και τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που θα νοικιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον ο ΟΑΣΘ.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κινηθήκαμε πολύ γρήγορα, 125 καινούργια λεωφορεία των ΚΤΕΛ ήδη εξυπηρετούν κυρίως περιφερειακά δρομολόγια. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Περιμένουμε τα 50 καινούργια λεωφορεία τα οποία θα αποκτήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης και βέβαια ο ΟΑΣΘ θα προμηθευθεί με leasing τριετίας 180 καινούργια μισθωμένα οχήματα τα οποία εκτιμούν ότι θα μπορούν να ενταχθούν στο μεταφορικό έργο της πόλης».

Χαρακτήρισε δε την σύμβαση ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ «πρότυπο για το πώς το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργάζονται προς όφελος των πολιτών».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο «σημαντικό και εμβληματικό» Μητροπολιτικό Πάρκο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι την συντήρηση και συνολικά την βιωσιμότητα του Μητροπολιτικού Πάρκου ο κ. Μητσοτάκης την φαντάζεται με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα.

«Έχουμε ήδη τους πρώτες μειοδότες για το πρώτο κομμάτι του έργου και έχω δώσει σαφείς εντολές να βρεθούν οι πόροι για να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι:  «το έργο αυτό σε πλήρη ανάπτυξη πρέπει να προσφέρει στους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης έναν ποιοτικό πνεύμονα πρασίνου, αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε και μέσα σε αυτόν τον χώρο να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού, και ενδεχομένως, γιατί όχι, σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα να εξασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό  θα είναι και μακροπρόθεσμα βιώσιμο έτσι ώστε να διασφαλίσουμε και την συντήρηση αυτού του πολύ όμορφου χώρου πρασίνου που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της δυτικής Θεσσαλονίκης».

Αναφερόμενος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτή θα διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβρη, ωστόσο «ολίγον τροποποιημένη και πάντα προσαρμοζόμενη στα ειδικά πρωτόκολλα που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί επιστήμονες. Θα έχουμε μια έκθεση Θεσσαλονίκης, διαφορετική, μικρότερη, εστιασμένη στο κομμάτι του b2b».

Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι κατ’ εξαίρεση οι πτήσεις εξωτερικού προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου, με στόχο όπως είπε, «να δοθεί ώθηση στον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα».

Σχετικά με την κατ` εξαίρεση επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα και θα χρειαστεί και η βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και με τον ΕΟΔΥ, να γίνουν όλα τα τεστ είτε γενικά είτε δειγματοληπτικά τα οποία απαιτούνται.

πηγή Στο Κοκκινο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL