Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Τα μαγαζιά άνοιξαν, αλλά ο καφές είναι πικρός...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Τα μαγαζιά άνοιξαν, αλλά ο καφές είναι πικρός...

Περισσότερο από το 20% των καταστημάτων εστίασης δεν πρόκειται να ανοίξουν και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, πάνω από 60.000, θα μείνουν όλο το καλοκαίρι με τα 533 ευρώ τον μήνα (είπαμε 488 από το SURE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις 50 ευρώ από τα ταμεία της κυβέρνησης).

Οι καταγγελίες του Γ. Καββαθά (που εκτός από πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ ηγείται και της Ομοσπονδίας των Επιχειρήσεων στον χώρο της εστίασης), χθες, στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ήταν αποκαλυπτικές. Ούτε το 10% των επιχειρήσεων εστίασης δεν πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή και πολύ λιγότερες δάνειο μέσω ΤΕΠΙΧ. Άρα;

Άρα τα λουκέτα δεν θα αφορούν μόνον όσες υποχρεωτικά δεν θα ανοίξουν για λόγους υγειονομικών προδιαγραφών. Τα περισσότερα λουκέτα είναι... μπροστά μας. Διότι κάποιοι θα το παλέψουν, αλλά... άλλες οι βουλές των ανθρώπων και άλλες της αγοράς. Όπου το μεγάλο ψάρι (καλά δανεισμένο και καλά, ή έστω καλύτερα, δανεισμένο και ενισχυμένο) τρώει το μικρό και... νηστικό. Διότι παρέλειψα να αναφέρω ότι και οι πληγείσες επιχειρήσεις «ενισχύθηκαν» με 800 ευρώ και αυτές.

Πρόκειται βεβαίως για κοροϊδία. Και επειδή ο μεσαίος χώρος κρίνει πάντα τις εκλογές, η ολομέτωπη επίθεση παντοειδών παπαγαλακίων τις τελευταίες ημέρες κατά της Γεννηματά, κατά φιλικών της εντύπων κ.λπ... κ.λπ., μάλλον πολλή ανησυχία κρύβει... Διότι μπορεί διάφορες πολιτικές περσόνες και ανθυποπερσόνες του Κινάλιου και παρακινάλιου χώρου να ακκίζονται περί τον Μητσοτάκη για να είναι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, όμως η όποια αναφορά του κόμματος στον χώρο των επιστημόνων, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι αντιδεξιά, όχι λόγω παράδοσης σώνει και καλά. Υπάρχει μια νέα αντιδεξιά έξαρση η οποία σχετίζεται με τα απαράδεκτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης γι’ αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

Και επειδή και το 1993 και το 1996, αλλά και το 2003 και το 2019, σε μεγάλο βαθμό η εκλογική συμπεριφορά αυτών των κοινωνικών στρωμάτων έκρινε εντέλει το αποτέλεσμα, κάποιοι καλά κάνουν και ανησυχούν...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL