Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Όλα καλά στα Χανιά;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλα καλά στα Χανιά;

Όσο ο πρωθυπουργός ήταν στο Ακρωτήρι Χανίων, σε ένα άλλο «ακρωτήρι» της χώρας, στον Έβρο, 35 άτομα της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Αστυνομίας έχουν στρατοπεδεύσει και κινούνται εντός ελληνικού εδάφους και πραγματοποιούν μετρήσεις εκεί όπου η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον φράκτη.

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης απολάμβανε τον «λαμπερό ήλιο της χώρας μας», του Σαββατοκύριακου, στην Κρήτη, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα στην Άγκυρα - απόδειξη ότι κάτι έκανε η Τουρκία που παραβιάζει τις συνθήκες.

Από τις 11 Μαΐου, που σοβεί η κρίση στα σύνορα, ο πρωθυπουργός της χώρας παρέμεινε σιωπηλός (μόλις χθες μίλησε). Άφησε τον Νίκο Δένδια να διαχειριστεί το εθνικό θέμα και ξεκουράστηκε επιτρέποντας ακόμα και εσωκομματικά μαχαιρώματα από εθνικιστικούς κύκλους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών την ώρα της κρίσης. Ακόμα και με αυτά δεν ασχολήθηκε.

Διότι τα πράγματα είναι πιο κρίσιμα. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με άοπλους πρόσφυγες που τους σπρώχνουν επί σφαγήν οι Τούρκοι πάνω στα σύρματα. Εκεί οι πατριδοκάπηλοι των Αθηνών -ορισμένοι εν των οποίων τώρα «κηρύσσουν» πόλεμο στην Τουρκία- δημιούργησαν το αφήγημα του εθνικού ηγέτη, του «νέου Βενιζέλου» - μετά μας προέκυψε ο Τσώρτσιλ και ο Μωυσής. Τώρα όμως, σιωπή...

Κάθε φορά που η ίδια η Τουρκία (και όχι «αντιπρόσωποί» της) κινείται, η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω και εφευρίσκει εξοργιστικές δικαιολογίες. Άφησε 12 ώρες το "Ορούτς Ρέις" να πλέει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και η Αθήνα υποστήριξε ότι «το έσυρε ο αέρας», λες και ήταν η σημαία στα Ίμια. Ανέβαλε την άσκηση "Καταιγίδα" επειδή το ζήτησαν οι Τούρκοι και είπε ότι το έκανε λόγω κορωνοϊού. Υποτίμησε τις τουρκικές εξορύξεις στη Μεσόγειο, που είναι επίδειξη πυγμής, άσκηση εθνικής κυριαρχίας και απόπειρα επιβολής τετελεσμένων, λέγοντας ότι «σκάβει τη λάσπη».

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό μας, ο Ερντογάν έχει επιλέξει την προσωπική διπλωματία. Δεν μιλούν οι υπουργοί του για τα θέματα, αλλά τα «κανονίζει» εκείνος με τις προσωπικές επαφές που έχει και οι υπουργοί μπαίνουν στις επιμέρους διευθετήσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης, που βλέπει το πρόβλημα της Λιβύης να έρχεται και να σκάει στα νότια της Κρήτης, από πότε έχει να μιλήσει με τον Σίσι για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL