Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
Οι "βαριές πένες" της παράταξης ανέλαβαν να απαντήσουν: / Άνω - κάτω η Ν.Δ. για τον Κυρανάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι "βαριές πένες" της παράταξης ανέλαβαν να απαντήσουν: / Άνω - κάτω η Ν.Δ. για τον Κυρανάκη

Αγανάκτηση που δεν κρύβεται κυριαρχεί σε κύκλους πέριξ του Μαξίμου για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κυρανάκη μετά τα αίσχη που έκανε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κεφαλή επί πίνακι του βουλευτή, ο οποίος αποκάλεσε «κότες λυράτες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για «τα φουστάνια της Μπακογιάννη».

Πάντως, ο πρωθυπουργός σήμερα μεταβαίνει στα Χανιά (όπου βρίσκεται ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη...) για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η λήψη νέων πειθαρχικών μέτρων κατά του Κ. Κυρανάκη είναι μια δύσκολη πολιτική εξίσωση, καθώς πρόκειται για «πρωτοπαλίκαρο» της ομάδας Σαμαρά, τακτικό συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το όνομά του έχει ακουστεί και ως μελλοντικού ηγέτη τής «παράταξης Σαμαρά».

liberal.gr: «Φτάνει πια, κύριε Κυρανάκη»

Αυτό όμως δεν φαίνεται να εμπόδισε τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ. να αντιδράσει. Αν και η Ντ. Μπακογιάννη δεν σχολίασε τη σεξιστική και προσβλητική αναφορά του Κ. Κυρανάκη, δημοσιογράφοι τής παράταξης τον καταδίκασαν. Υπό τον τίτλο «Φτάνει πια, κύριε Κυρανάκη», ο εκδότης του liberal.gr Θανάσης Μαυρίδης τονίζει στο άρθρο του: «Τι ακριβώς εξυπηρέτησε ο κ. Κυρανάκης με αυτή του τη στάση; Το έργο της Επιτροπής; Σίγουρα όχι. Τον αστικό χώρο; Ούτε γι’ αστείο. Ενδεχομένως βρήκε έναν τρόπο για να θυμίσει στο ‘κοινό’ του την ύπαρξή του. Να μας συγχωρεί, αλλά ο μεσαίος χώρος δεν χρειάζεται ακραίες φωνές. Μας φτάνει το νέο κόμμα που φτιάχνει ο κ. Κασιδιάρης. Δεν χρειαζόμαστε άλλες τέτοιες πολιτικές φωνές. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε συμπεριφορές τύπου Πολάκη και να αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες συμπεριφορές τύπου Κυρανάκη».

Ά. Πορτοσάλτε: «Στον πάγκο»

Στο ίδιο κλίμα, και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε είπε (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ότι «αν δεν μπορεί ο Κ. Κυρανάκης να μείνει στην Επιτροπή, γίνεται αλλαγή. ‘Πάγκος’ και έρχεται ένας από τον ‘πάγκο’ να τελειώνουμε». Ουσιαστικά ζήτησε την απομάκρυνσή του από την Επιτροπή. Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο Twitter ο Ά. Πορτοσάλτε ήταν πιο ήπιος, αναφέροντας πως «οτιδήποτε άλλο για… κότες κ.λπ. ως απάντηση στην παρελκυστική τακτική Πολάκη είναι λάθος...».

Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη άδειαζε τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα Κυρανάκη - Μπακογιάννη ξεκίνησε τον Νοέμβριο, όταν ο βουλευτής υποστήριξε τη διοργάνωση μπάρμπεκιου με χοιρινό που οργανώνονταν από ακροδεξιές ομάδες έξω από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. «Κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν» είχε δηλώσει αποδοκιμαστικά η Ντ. Μπακογιάννη (στον Alpha) και σημείωσε πως «δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδύναμου μπορεί να είναι πολιτική θέση». Τη θέση τής Ντ. Μπακογιάννη υιοθέτησε η κυβέρνηση, η οποία τιμώρησε με άτυπη απαγόρευση δηλώσεων τον Κ. Κυρανάκη, ο οποίος δεχόταν σωρεία αρνητικών δηλώσεων από τους συναδέλφους του χωρίς να μπορεί να απαντήσει.

Προφανώς αυτά άφησαν σημάδια στον Κ. Κυρανάκη, ο οποίος όποτε ακούει «Μπακογιάννη» αφρίζει. Έτσι, στις 13 Μαΐου σε αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη αποκάλεσε (στο Kontra) «κολλητή» του ΣΥΡΙΖΑ την Ντ. Μπακογιάννη και χειροκρότησε ειρωνικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL