Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Δ. Τσοβόλας: Η ΝΔ στήνει πολιτικές σκευωρίες θυμίζοντας παλιές εποχές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τσοβόλας: Η ΝΔ στήνει πολιτικές σκευωρίες θυμίζοντας παλιές εποχές (Video)

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος με την τεκμηριωμένη αγόρευσή του αποδόμησε πλήρως και το κατηγορητήριο και τους «κατηγόρους» εισαγγελείς που με τις αντιφατικές καταθέσεις και όψιμες καταγγελίες είπαν κάποια πράγματα μετά από 2 χρόνια σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου» δήλωσε ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra, «αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ ότι δε σέβονται ούτε τη νομιμότητα ούτε τα δικαιώματα του φερόμενου ως υπόπτου Παπαγγελόπουλου. Είδαμε ότι ομιλητές της ΝΔ ήταν ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Πλεύρης και άλλοι που είναι μέλη της επιτροπής. Αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο και μάλιστα έκαναν αναφορά και είπαν, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, κάτι που δείχνει αλαζονεία της εξουσίας, ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, για αυτό πρέπει να παραπεμφθούν και αυτές οι υποθέσεις».

Αυτό, συνέχισε ο Δ. Τσοβόλας, «σημαίνει μεροληψία και τους έχει καταστήσει εξαιρετέους από την επιτροπή. Οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα». Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου υπενθύμισε ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που παραβίαζαν από την αρχή μία σειρά δικαιωμάτων, όπως το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ προχωρούσαν και σε διαρροές.

«Είδαμε για δεύτερη φορά άδεια τα κυβερνητικά έδρανα. Έλειπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λένε ότι η Βουλή είναι αυτή που αποφασίζει την παραπομπή ή όχι, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν είναι βουλευτής; Δεν έπρεπε να είναι στη Βουλή; Αυτά που γίνονται είναι πρωτόγνωρα» υπογράμμισε.

«Αποδεικνύεται πάλι ότι η ΝΔ στήνει πολιτικές σκευωρίες και αδιαφορεί για τις συνέπειες που έχει αυτό στην κοινωνία, σε μία κρίσιμη για την οικονομία, τη χώρα και το λαό, περίοδο. Αυτά θυμίζουν παλιές εποχές» τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας και ανέφερε ότι επεκτείνουν το κατηγορητήριο επειδή δεν έχουν κάτι για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τον Δ. Τσοβόλα, «δεν προέκυψαν στοιχεία που να μπορούν νομικά και ουσιαστικά να τεκμηριώσουν παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο. Για αυτό εξέτασαν μάρτυρες πέραν την εντολής της Ολομέλειας που δεν είχαν καμία σχέση με τα πρώτα αδικήματα, γιατί θα γελοιοποιούνταν τώρα, πριν φτάσουμε στο τέλος της επιτροπής».

«Για αυτό κάνουν διεύρυνση του κατηγορητηρίου για να πάει σε μάκρος η εξέταση και των νέων δήθεν αδικημάτων από την κοινοβουλευτική επιτροπή. Δε ξέρω αν στο μυαλό του κ. πρωθυπουργού είναι πρόωρες εκλογές και δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η σκευωρία για τα πρώτα τέσσερα αδικήματα, δεν ήθελε να υπάρξει τώρα πόρισμα στη Βουλή και συζήτηση στην Ολομέλεια» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL