Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: / Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Στόχος το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: / Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Στόχος το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Στοιχεία για την πολιτική του δίωξη έδωσε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι ο πρώτος στόχος ήταν «να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν τόλμησαν, δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα» και ο δεύτερος ήταν «η πολιτική επιβίωση κάποιων γνωστών - αγνώστων, φαύλων πολιτικών. Στόχος τους είναι να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που ζημίωσε με εκατομμύρια την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, ως ανύπαρκτο, ως δήθεν σκευωρία του Παπαγγελόπουλου».

Ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν εστίασε στις αντισυνταγματικότητες, «τις ακυρότητες, τις παρανομίες και τις τυπικότητες», αν και επισήμανε τη σιωπή της Ν.Δ. για τις αποκαλύψεις που έκανε η πρ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. «Η κατάθεσή της υπήρξε αληθινός τυφώνας, τυφώνας μεγάλης διάρκειας και έντασης, τυφώνας που διέλυσε και παρέσυρε τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες των ψεμάτων και της συκοφαντίας» υπογράμμισε.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι στόχος είναι «το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενοχλεί αφάνταστα» και γι’ αυτό επιχειρήθηκε «προσπάθεια να ξεπλυθούν και άλλα μεγάλα σκάνδαλα: Η φοροδιαφυγή της λίστας Λαγκάρντ, το σκάνδαλο Βγενόπουλου κ.λπ. Σας υπενθυμίζω ότι και το ναρκόπλοιο 'Noor 1' επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως σκευωρία δική μου».

Για την πρ. εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι αφαίρεσε τις δικογραφίες Βγενόπουλου (801 σελίδες ήταν...) από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τις αρχειοθέτησε μέσα σε 72 ώρες. Για τον λόγο αυτόν τιμωρήθηκε δύο φορές με καταθέσεις της Ελένης Ράικου και του Ιωάννη Αγγελή.

Ακόμη είπε ότι «είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ.» και ότι πριν τον καταγγείλει του είχε ζητήσει βοήθεια για να γίνει αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την απέτρεψε ο Κων. Μητσοτάκης

Αποκάλυψε μάλιστα συνάντηση Τσατάνη - Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μου εμπιστεύθηκε, για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή σκληρότητα που επέδειξε σε έναν αθώο, καλό και αγαθό άνθρωπο, ποιος την πίεσε και γιατί να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πιέστηκε να επιδείξει σκληρότερη συμπεριφορά ακόμα, να τον προφυλακίσει. Όμως, ευτυχώς, την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον οποίον έσπευσε να συμβουλευθεί. Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και υπάρχουν μάρτυρες για τη συζήτηση αυτή».

Για τον πρ. οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου υπογράμμισε ότι «προσπαθεί να ξεπλύνει το μεγάλο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής της Λίστας Λαγκάρντ. Τολμά και ισχυρίζεται σήμερα, για να διευκολύνει τον Μιωνή, ότι το ταξίδι των τεσσάρων εισαγγελέων τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Παρίσι για να εξετάσουν τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ ήταν παράνομο».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ότι ο Π. Αθανασίου πήρε τα «παράνομα» στοιχεία από τους εισαγγελείς και ζήτησε την απόσπαση στο γραφείο του τριών εκ των τεσσάρων εισαγγελέων, και μάλιστα το 2016 τους ζήτησε να κάνουν έρευνα στο σπίτι του Σταύρου Παπασταύρου για τα Panama Papers, τον οποίο κάλεσε και να καταθέσει ως ύποπτος!

Ακόμη είπε ότι ο Π. Αθανασίου παρακολουθεί τους αγώνες του Παναθηναϊκού μαζί με τον Γ. Αλαφούζο και πως το πρόβλημά του ήταν ότι δεν θα του ανανεωνόταν τρίτη φορά η θητεία του στην Οικονομική Εισαγγελία. Ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις για τη Siemens έγιναν για να πληγεί η Ντόρα Μπακογιάννη και σταμάτησαν με απαίτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Πρέπει να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL