Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Αλ. Τσίπρας: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης - Τραγωδία και φάρσα οι χειρισμοί σας στην δίωξη Παπαγγελόπουλου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης - Τραγωδία και φάρσα οι χειρισμοί σας στην δίωξη Παπαγγελόπουλου (Video)

Κατακεραύνωσε μάλιστα την «ένοχη σιωπή» της Ν.Δ. σήμερα, «για την ουσία του σκανδάλου είναι αρκετή. Υπάρχει όμως και μια ακόμη ένοχη σιωπή. Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου».https://www.youtube.com/embed/qdqbwYc8DSI

Στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα άδεια βουλευτικά έδρανα όπως και πριν 7 μήνες. Δεν είχαν την τόλμη να σταθούν απέναντι στον άνθρωπο που σέρνουν σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης. Τι θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Ότι αυτός που κινεί τα νήματα δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Σαμαράς; Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην ιστορία, η δίωξη Παπαγγελόπουλου.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ της παράδοση της παράταξής τους στον πολιτικό ρεβανσισμό των πολιτικών δικαστηρίων και στην παράδοση που έχει η οικογένειά του απέναντι στον κ. Σαμαρά» σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η απόφαση αποχής του κ. Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα δειλίας και βαθιάς υποκρισίας. Η στάση του αυτή τον καθιστά κατώτερο των περιστάσεων»

Μόνο που από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Σας είχα προειδοποιήσει πως ό,τι και να κάνετε, δε μπορείτε να παραγράψετε το «σκάνδαλο Novartis». Γιατί είναι υπαρκτό∙ Γιατί είναι πανθομολογούμενο από κάθε πολιτική πτέρυγα, σε ανύποπτο χρόνο  και κυρίως γιατί είναι ορατό σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι επίσης γνωστοί και για κάποιους εξ αυτών εξακολουθεί η εναντίον τους έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών. Για αυτό και σήμερα σιωπάτε.

Και η σιωπή σας αυτή είναι από μόνη της, απόδειξη της ενοχής σας για την υπόθεση Novartis. Η προανακριτική επιτροπή που στήσατε, παρά τις μεθοδεύσεις σας, να αποκλείσετε δυο μέλη της μειοψηφίας, κίνηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να τρομοκρατήσετε ανεπιτυχώς τους προστατευόμενους μάρτυρες, να απευθύνετε προσκλητήριο πολιτικού ρεβανσισμού σε οποιονδήποτε πρόθυμο να συνδράμει με ή χωρίς ανταλλάγματα, στο σχεδιασμό σας, Παρόλα όσα επιχειρήσατε, το μόνο που ανέδειξε ήταν τη χρεοκοπία του βασικού σας αφηγήματος, ότι η Novartis δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία.

«Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους αλλά είναι επιβεβαιωμένα το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως το ελληνικού κράτους»

«Η ιστορία έτσι όπως επαναλαμβάνεται, με τη σημερινή πρωτοβουλία σας, θα είναι στο τέλος πολύ σκληρή μαζί σας. Θα είναι και τραγωδία και φάρσα. Τραγωδία θα είναι οι δικονομικοί και πολιτικοί χειρισμοί σας και φάρσα τα πενιχρά αποτελέσματά τους. Μια φάρσα που η κοινωνία την παρακολουθεί την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις.»

«Η δική σας " height="360" frameborder="0">

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ότι «στο έδαφος της παραταξής σας έχουν φυτρώσει στελέχη που καταδικάστηκαν για συμεμμτοχή σε παρδικαστικά κυκλώματα. Αλλά ας αφήσουμε το χθες και πάμε στο σήμερα.

«Την ώρα που παριστάνετε τους τιμητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, εν μέσω πανδημίας δείξατε το πρόσωπο της πολιτικής σας κατάπτωσης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κα ιαναφθέρθηεκ στα όσ έγιναν με τα voucher κα ιτα 80 εκατ προς ημετέρους αλλα΄κα την απόπειρα προμύθιας υγειονομικού υλικού από την 6η υγειονιμική περιφέρεια.

Συγκερκιμένα ανφέρθηκε στην αγορά μασκών προς 20 ευρώ η μία. «Σας σταματήσαμε την τελευταία στιγμή», σημεώισε χαρακτηριστικά. Ο ίδοις δεν παρέλειψε να αναφθερθεί στην ύπαρξη συγκενικών σχέσων μεταξύ αναθέτοντα και αναδόχου, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα,  στελέχη της κυβέρνησης να βρίσκονται ακόμα στη θέση τους».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Ά.Σκέρτσου στη δίκη για τη δολοφονίας της Ε.Τοπαλούδη σημειώνοντας: «ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπουργός παρα τω πρωθυπουργώ να κάνει παρέμβαση σε σημαντική δίκη που είναι σε εξέλιξη και να παίρνει θέση εναντίον της αγόρευσης της εισαγγελέως».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε πολιτικές που απελευθέρωσαν τη Δικαιοσύνη»

«Υπήρξε πολιτικό σχέδιο σας να δημιουργήσετε την εικόνα ότι ο ΣΥΡΡΙΖΑ είναι μία πολιτική δύναμη θεσμικού αναλφαβητισμού και ανεπάρκειας. Ήταν η άμυνα σας απέναντι στην πρόθεσή μας να ανταποκριθούμε στο λαϊκό αίσθημα απόδοσης δικαίου από τη Δικαιοσύνη. Μας χρεώνατε αντιθεσμικά πολικά σχέδια για κάθε δικαστική εξέλιξη. Οποιαδήποτε έρευνα βαφτίστηκε θεσμική εκτροπή», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «αφησε πίσω της νέους θεσμούς στη δικαιοσύνη, μέσω της θέσπισης νέων θεμελιωδών νομοθετημάτων, ιδίως κωδίκων, και εμβληματικών νομοθετημάτων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία θεσμών όπως η Ευρωπαϊκή εισαγγελία. Συνέβαλε καθοριστικά στη στελέχωση μετά από χρόνια των δικαστηρίων και των εισαγγελιών. Ενίσχυσε την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Και, τέλος, ολοκλήρωσε σημαντικά έργα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, των οποίων η αξία φάνηκε ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία».

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσίπρας υπογγράμμσιε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη «καταγγέλλεται, ότι βρίσκεται πίσω από το εν εξελίξει πραξικόπημα στη μεγαλύτερη ένωση δικαστικών λειτουργών, στην «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».  Αφού, μέσω της στάσης του υπουργού Δικαιοσύνης απέναντι στα αιτήματά της, έχετε προκαλέσει την τεχνητή καρατόμηση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, με στόχο μέχρι το νέο δικαστικό έτος η ένωση να μείνει σε αναγκαστική αφωνία. Κι αυτό γιατί είναι η Ένωση που τόλμησε να καταγγείλει τις αντιδραστικές πολιτικές που φέρνετε στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των πολιτών».

Επιπλέον ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι η ίδια Ένωση της οποίας τα διαβήματα, επάνω σε πρακτικά ζητήματα οργάνωσης και στελέχωσης των δικαστηρίων, απαξιώνετε. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν τις συναντάμε σε ευρωπαϊκές χώρες, πε΄ρα από την Πολωνία και την Ουγγαρία».

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλει να σχολιάσει ότι οι καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, συναντούν το ελάχιστο ενδιαφέρον των ΜΜΕ.«Αλλά ας μη ξεχνάμε ότι πιάνουν τόπο τα 20 εκατ που μοιράζετε δίχως λογοδοσία και δίχως διαφάνεια στα ΜΜΕ».

«Να μην μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα»

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι «τις μέρες της πανδημίας, κινδυνεύουν και οι θεσμοί. Έχω επανηλλειμένα τονίσει την ανάγκη να μην βάλουμε σε καραντίνα τη Δημοκρατία. Η πιθανότητα η χώρα να μπει σε νέα περιπέτεια ύφεσης και λιτότητας, ενδέχεται να χτυπήσει καίρια και τις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίρπας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν θέλει τη Δικαιοσύνη ως ανεξάρτητο θεσμό, αλλά ως ελεγχόμενο».

«Απών» ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία την Τετάρτη

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η πρόταση διεύρυνσης κατηγορητηρίου είναι άλλη μια απόδειξη εργαλειοποίησης της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε τις προαποφασισμένες πολιτικές σας σκοπιμότητες. Είναι και η απόδειξη της αποτυχίας σας. Είναι το απόλυτο φιάσκο του αφηγήματός σας περί δήθεν σκευωρίας».

«Αύριο θα σας αφήσουμε να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς» υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL