Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Δεν είναι καπιταλισμός! Είναι πλιάτσικο με τους κολλητούς...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν είναι καπιταλισμός! Είναι πλιάτσικο με τους κολλητούς...

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν», δήλωσε με στόμφο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Έχουμε όμως καπιταλισμό; Και στον καπιταλισμό που έχουμε, δεν υπάρχουν κανόνες; Δεν υπάρχουν νόμοι που όλοι πρέπει να τηρούν; Στο επιχειρείν, δεν είναι όλοι ίσοι;

ΑΦΕΛΕΙΣ ερωτήσεις για τη μεταδημοκρατία της νεοφιλελεύθερης ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νά μερικά πρόσφατα παραδείγματα: Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία-«φάντασμα», για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας e-market place στα ΕΛΤΑ courier, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

ΟΠΩΣ αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, με σχετική απόφασή του στις 10.4.2020, στην κορύφωση της πανδημίας, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ courier ανέθεσε το έργο σε εταιρεία που συστάθηκε μόλις μία μέρα πριν, λέγοντας ψευδώς πως έλαβε υπόψη την προσφορά της που είχε καταθέσει στις 26.3.2020, δηλαδή 14 ημέρες πριν καν αυτή συσταθεί!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: Η Επιτροπή Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέτασε την περίπτωση του σκανδαλώδους προγράμματος τηλεκατάρτισης με τα voucher στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και αυτή της αντισυνταγματικής πρόσληψης μετακλητού υπαλλήλου ως επικεφαλής νέας τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που υπέγραψε ανάθεση έργου προς ιδιωτική εταιρεία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, μια μέρα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του!!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τι θα γινόταν στο περιβόητο πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων με την εγκατάσταση βιντεοσκοπήσεων στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης. Φανταστείτε πόσες κάμερες, πόσοι υπολογιστές, πόσοι διαχειριστές εικόνας και ήχου θα έπρεπε να αγοραστούν και το ποσό που επρόκειτο να διατεθεί.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ λοιπόν η υπουργός Θρησκευμάτων και ολίγον Παιδείας για να ξεπεράσει τις υποψίες και τους σκοπέλους; Ζήτησε τη γνώμη της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων μόνο για τις τεχνικές προδιαγραφές. Η ίδια η επιτροπή όμως, όταν προχώρησε η ιδέα και έμαθε τις προθέσεις, ανακοίνωσε πως είναι παράνομες οι κάμερες στα σχολεία για μαθητές.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ στις ΗΠΑ υπουργός όμως επιμένει πως οι κάμερες τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους θα αποθαρρύνουν τους εμπόρους ναρκωτικών να πλησιάζουν τα σχολεία! Υποθέτω πως έχει αντιδράσει ο κομματικός φίλος που είχε παραγγείλει και επρόκειτο να του ανατεθεί η επένδυση και πιέζονται για να βρουν κάποια συμβιβαστική λύση.

ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ στη « διαχείριση» των σκανδάλων. Όπως αποκάλυψε η κ. Ξένη Δημητρίου, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτη Αθανασίου για τρία χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για offshore τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ. Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών!

ΦΤΑΝΟΥΜΕ και στα περιβόητα πόθεν έσχες των βουλευτών, που εδώ, στον ελληνικό καπιταλισμό, ουδεμία σημασία και συνέπεια υπάρχει για το αν είναι αληθή. Για παράδειγμα, στο πόθεν έσχες του υπερδανεισμένου πρωθυπουργού, της υπερδανεισμένης Ν.Δ., η ιδιοκτησία της συζύγου του για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι δεν υπάρχει! Πλην όμως, καμιά μεταβολή του ιδιοκτησιακού επί του ακινήτου δεν καταγράφεται στις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

ΕΙΝΑΙ όμως άσοι στην προπαγάνδα. Οργάνωσαν συντονισμένη εκστρατεία με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για την αγορά οκτώ ακινήτων του Δ. Παπαδημούλη για να τα σκεπάσουν όλα. Τα 125 ακίνητα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για παράδειγμα, δεν λαμβάνονται υπόψιν, διότι αυτός είναι καπιταλιστής!

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και σοβαρό θέμα με τα δάνεια. Για παράδειγμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να οφείλει 624.000 ευρώ σε τρία δάνεια που έχει πάρει από Εθνική και Alpha Βank, κυρίως το 2007. Το αρχικό ποσό των δανείων είναι 630.000 ευρώ και σε ένα από τα δανειακά προϊόντα το ύψος της οφειλής είναι πλέον μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου. Αυτός λοιπόν έχει την ευθύνη της Εθνικής Οικονομίας αλλά και τη σχετική αρμοδιότητα για τα δάνεια, εξαιτίας της οποίας κάνει συχνά δηλώσεις για «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

ΕΜΕΙΣ όμως μπορεί να είμαστε υπερήφανοι που νικάμε τον κορωνοϊό, με άδειες τσέπες και αβέβαιο μέλλον. Τα νέα Μνημόνια για τον έκτακτο δανεισμό αποφασίστηκαν ήδη με επιμονή της Γερμανίας και ο υπουργός Οικονομικών μας δηλώνει ευχαριστημένος. Άλλοι θα πληρώσουν το μάρμαρο, ως γνωστόν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL